Grék Dimitriadis Šoltisa zaujal

2017-02-07 16:40:22

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Z týždňového sústredenia vo Vysokých Tatrách sa v sobotu večer vrátili prvoligoví michalovskí futbalisti. Na päť dní sa prechodným domovom žlto-modrých stal penzión Teniscentrum v Tatranskej Lomnici. V tomto stredisku aj trénovali, keďže neďaleko sa nachádza aj ihrisko s umelou trávou.

So sústredením však tréner Anton Šoltis úplne spokojný nebol. „Sneh nám narušil plány, preto sme museli dva tréningy zrušiť. Počasie však ovplyvniť nevieme, dalo sa s tým rátať, že v Tatrách môže napadnúť sneh. Sústredenie teda mohlo dopadnúť aj lepšie, ale už s tým nič nenarobíme,“ uviedol rodák z Prešova.

Fortunaligistu na severe preverili dvaja poľskí súperi. S účastníkom druhej najvyššej súťaže Górnikom Zabrze prehral v Tatranskej Lomnici tesne 0:1 a s Cracoviou Krakov, ktorá hráva Ekstraklasu, na jej hlavnom štadióne uhral bezgólovú remízu. V oboch dueloch bola najväčším michalovským nepriateľom koncovka. "Je pravda, že sme už neskórovali v troch súbojoch v rade, ale potešiteľné je aspoň to, že do šancí sa dostávame. Na efektivite pracujeme stále. Príležitosti sú, len nám to tam nepadá. Verím, že sa to čoskoro zlomí a góly začneme strieľať,“ uviedol Šoltis.

Počas sústredenia sa k tímu pripojil grécky ofenzívny stredopoliar Anastasios Dimitriadis z POAK-u Solún, ktorý si premiérovo michalovský dres obliekol v súboji proti Cracovii. V akom svetle sa ukázal? „Bol pre mňa príjemným prekvapením. Vidno, že futbal hrať vie, len sa ešte musí adaptovať na prostredie a kolektív. Vyzerá zaujímavo, je použiteľný na kraji aj v strede. Ak sa s mužstvom viac zžije, môže byť pre nás prínosom.“ Kým Dimitriadis trénerov zaujal, ukrajinský útočník Kirill Glushchenko nie.

Zimná príprava MFK Zemplín speje k záveru, presne o dva týždne je na programe prvý majstrovský zápas s Trnavou. "Šoltisovcov" v príprave preverí už len jeden súper. V sobotu o 12. hodine nastúpia proti druholigovému Popradu, ktorý vedie bývalý kouč Michaloviec František Šturma. Zápas sa mal pôvodne odohrať na prírodnom ihrisku v NTC Poprad, napokon však bude jeho dejiskom umelá tráva v Tatranskej Lomnici.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]