V Michalovciach sa mu splnil veľký sen

2017-02-14 08:49:38

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pred pár rokmi sa michalovský futbalový klub rozhodol vydať španielskou cestou, ktorý v tom čase vládol nielen Európe, ale aj celému svetu. Vďaka dobrým kontaktom na Pyrenejskom polostrove začali k Laborcu prichádzať prví Španieli. Štvrtým v poradí, ktorý si na seba obliekol dres MFK Zemplín, sa stal Marcos Calero Perez. Za niekoľko sezón sa v Michalovciach premlelo desať hráčov z tejto krajiny, ale ani jeden nevydržal tak dlho ako on. Po vyše štyroch rokoch sa však rodák z Palmy de Mallorca rozhodol opustiť žlto-modrú loď.

Len najkrajšie spomienky

Marcosovi, ktorý do klubu prišiel koncom augusta 2012 z Villarrealu, síce mala zmluva s MFK Zemplín vypršať až v lete, ale dres fortunaligistu z východu si už neoblečie. V piatok sa s Michalovcami definitívne rozlúčil. „Na tento klub a mesto budem mať len tie najkrajšie spomienky,“ vyhlásil pred odchodom obľúbený hráč so sedmičkou na chrbte. Pravý obranca, ktorý dokáže zahrať aj na kraji zálohy, bol jedným z hráčov, ktorí odmietli predĺžiť kontrakty končiace sa o pol roka. Preto sa s Oliverom Podhorinom, Dominikom Kuncom a Martinom Koscelníkom odlúčili od zvyšku tímu a trénovali individuálne. „S klubom som sa v dobrom dohodol na ukončení spolupráce. Nie som Slovák a nebolo by dobré, keby som zostal a iba trénoval a nehral zápasy. To by pre mňa bola katastrofa. Teraz budem pol roka doma, do iného klubu budem môcť odísť až v lete. Uvidím, čo príde, myslím si, že o ponuky núdzu mať nebudem,“ povedal Perez.

Potrebuje zmenu

O jeho prestupe z Michaloviec sa nahlas hovorilo už pred sezónou, avšak nič z toho nebolo. „Chcem už zmenu, v MFK Zemplín som bol dlho, teraz je čas posunúť sa ďalej,“ uviedol 23-ročný futbalista, po ktorého odchode neostal v klube ani jeden Španiel. Umocnilo jeho túžbu skončiť aj to, že bol sám? „Bolo to ťažšie, ako v časoch, keď sme tu boli viacerí. Ale to je futbal, aj v ďalšom klube sa môže stať, že budem sám.“ V srdci Zemplína sa cítil ako doma. „Chcel by som sa poďakovať všetkým za tie štyri roky, ktoré som v Michalovciach strávil. Chlapci v kabíne boli super, aj tréneri, ktorí ma viedli. Zabudnúť nemôžem ani na fanúšikov, ktorí nám na ihrisku stále pomáhali. Aj ja osobne som cítil, že ma tu chceli. Spoznávali ma na ulici, pozdravili sa, aj pochválili za výkony,“ hovoril Marcos.

Voľnosť pri Šoltisovi

Bývalému kapitánovi dorasteneckého tímu Villarrealu sa na Slovensku splnil veľký sen. „Odmalička som sníval o postupe do prvej ligy. S Michalovcami sa mi to podarilo. Na tú sezónu nikdy nezabudnem. Vytvorili sme skvelú partiu. Seriózne sme trénovali, ale nechýbala ani zábava, čo bolo tiež veľmi dôležité. Išli sme od zápasu k zápasu, prehrali sme ich len tri. Bola to nádhera. Potom som si zahral najvyššiu súťaž, ktorú sme aj zachránili.“ Marcos zažil v Michalovciach viacero hlavných trénerov – Alberta Rusnáka, Jozefa Bubenka, Ondreja Dudu, Františka Šturmu, Stanislava Grigu a Antona Šoltisa. „Od každého som sa niečo naučil, každý mi niečo dal. Keď som do klubu prichádzal, nebol som taký hráč ako teraz. Súčasný tréner Šoltis mi na ihrisku nechal najviac priestoru, dal mi viac dôvery. S ním som sa na trávniku cítil veľmi dobre,“ skonštatoval.

Prvýkrát zažil zimu a sneh

Na Slovensku nielen futbalovo vyrástol, ale spoznal aj novú krajinu a parádne sa naučil rozprávať po slovensky. „Najväčší rozdiel oproti Španielsku bol jednoznačne v počasí. Doma som nikdy predtým nezažil mínusové teploty ani sneženie. Stalo sa, že vonku bolo aj dvadsať stupňov pod nulou, vtedy som ani nevyšiel z bytu. Avšak Slovensko sa mi veľmi páči, nerobilo by mi problém vrátiť sa tu hrať,“ dodal na záver Marcos Calero Perez, ktorý za Michalovce odohral 105 súťažných duelov a v nich strelil jediný gól. Bolo to v apríli 2015 do siete Šale a prispel ním k výhre 4:0.

Španieli v Michalovciach:

2012/13: Francesco Immorlano Urrea, Manuel Jesús Grondona Sanchez, Vernon De Marco Morlacchi, Marcos Calero Perez, Juan Pedro Berga Garzon

2013/14: Morlacchi, Perez, Joan Manuel Sánchez Caballero, Samuel Garcia Bayón

2014/15: Morlacchi, Perez, Bayón, Caballero, Miguel Cobo Calvo, Antonio Garcia Montero

2015/16: Morlacchi, Perez, Bayón, Caballero, Montero, Eric Barroso Sánchez

2016/17: Morlacchi, Perez

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]