Predstavujeme nové tváre v kádri

2017-02-18 10:41:51

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Počas zimného obdobia sa v kádri fortunaligového MFK Zemplín Michalovce opäť udialo zmien viac než dosť. Z mužstva viac hráčov odišlo ako prišlo, preč sú opory Emmanuel Mensah, Marcos Calero Perez či Dávid Škutka, nejasný je osud Martina Koscelníka, Olivera Podhorina a Dominika Kuncu, ktorí trénujú individuálne, pretože odmietajú predĺžiť zmluvy. Do tímu pribudlo v zime päť hráčov. Traja z iných klubov, dvaja z vlastnej liahne. Tieto čísla nemusia byť konečné, pretože na skúške sú dvaja černosi. V krátkosti si však predstavíme tých hráčov, u ktorých je isté, že zostávajú na súpiske pre jarnú časť sezóny.

Peter Kavka

Narodený: 20. novembra 1990 v Košiciach

Post: obranca

Číslo dresu: 37

Po odchode Lazarusa a definitívnom prestupe Morlacchiho do bratislavského Slovana museli žlto-modrí vystužiť stopérsky post, čo sa im Petrom Kavkom dokonale podarilo. Košický rodák a odchovanec tamojšieho MFK (predchodcu FC VSS) má v našej najvyššej súťaži odohraných už vyše sto zápasov a svoje kvality potvrdzoval aj v prípravných súbojoch. Vysoký obranca prestúpil do Michaloviec z českého Vlašimu. V drese Košíc získal v sezóne 2013/14 Slovenský pohár, vďaka čomu si zahral v druhom predkole Európskej ligy.

Filip Serečin

Narodený: 4. októbra 1989 v Košiciach

Post: útočník

Číslo dresu: 89

Tohto ofenzívneho hráča s vycibrenou technikou a skvelou ľavačkou ani veľmi predstavovať netreba. Za sebou má totiž už dve anabázy v michalovskom drese. Prvýkrát pri Laborci pôsobil v sezóne 2010/11 a aj v úvode tej nasledujúcej, pred rokom sa na pol roka vrátil. V lete zamieril do Kazachstanu, kde hájil farby Šachtaru Karaganda. Veľa tam však toho nenahral, pretože si privodil zranenie kolena. V doterajšej kariére ešte pôsobil v materskom MFK Košice, Ružomberku a arménskom Benantse Jerevan. V našej najvyššej súťaži má odohratých 117 duelov, v ktorých zaznamenal 9 gólov.

Anastasios Dimitriadis

Narodený: 27. februára 1997 v Solúne (Grécko)

Post: stredopoliar

Číslo dresu: 80

Dimitriadis rozšíril enklávu odchovancov solúnskeho PAOK-u v michalovskom tíme. Okrem neho sú v kádri Kristi Qose a Kristjan Kushta. Zatiaľ posledná posila MFK Zemplín sa k mužstvu pripojila počas sústredenia v Tatranskej Lomnici. Ofenzívny záložník, ktorý vie zahrať v strede aj na kraji, trénerov ihneď upútal. S futbalom začínal v Iraklise Solún, odkiaľ sa presunul do PAOK-u. Je reprezentantom Grécka v kategórii do 19 rokov.

Peter Kolesár

Narodený: 9. júla 1998 v Trebišove

Post: stredopoliar

Číslo dresu: 9

Šikovný postavou nevysoký ofenzívny stredopoliar začínal s futbalom v rodnom Trebišove. Do Michaloviec prišiel ako 15-ročný do tímu mladšieho dorastu U16. Dlho sa tam však neohrial a rýchlo sa posunul do vyššej kategórie. V minulej sezóne už patril k ťahúňom družstva U19, rovnako aj v tejto, až si ho všimli tréneri prvého tímu. V decembri bol na skúške v talianskom klube AC Reggiana. Je mládežníckym reprezentantom Slovenska. Mimochodom, s ďalším členom michalovského kádra Martinom Kolesárom, ktorý takisto pochádza z Trebišova, nie je v žiadnom príbuzenskom vzťahu.

René Lukáč

Narodený: 19. februára 1998 v Humennom

Post: stredopoliar

Číslo dresu: 88

Humenský rodák robil prvé futbalové kroky v miestnom HFC, avšak už vo veku 13 rokov odišiel do Michaloviec. Ľavonohý futbalista hráva na kraji zálohy. Svojimi spoľahlivými výkonmi v dorasteneckom výbere si takisto vypýtal miestenku do prvého tímu. A zápasovú premiéru za seniorov mal parádnu, hneď po šiestich minútach na ihrisku strelil gól do siete druholigového Bardejova. Potom sa presadil aj proti Trebišovu, čo znamená, že spoločne s Kristjanom Kushtom sa stal najlepším strelcom MFK Zemplín v príprave.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]