Víťazný vstup do jarných bojov

2017-02-21 20:33:33

Výborný štart do jarnej časti Fortuna ligy majú za sebou michalovskí futbalisti. Zverenci kormidelníka Antona Šoltisa triumfovali v záverečnom súboji 20. kola našej najvyššej súťaže na "domácej" pôde v Poprade nad trnavským Spartakom po utešených góloch Martina Regáliho a Igora Žofčáka 2:0.

V prvom dejstve boli aktívnejší trnavskí hráči, ktorí už v 2. minúte zahrávali rohový kop, z toho však nezapršalo. O päť minút nato po centri Šimčáka zblízka minul bránu Bellás a na opačnej strane Čonkovu bombu vyrazil Macej. V ďalšom priebehu sa hra väčšinou odvíjala medzi šestnástkami, ale viac loptu na svojich kopačkách mali Trnavčania, ktorí sa aj častejšie dostali na dostrel brány. Neujala sa ďalekonosná strela Mikoviča, ktorá skončila nad a mimo išiel aj strieľaný center Jirku. Po polhodine hry z priameho kopu ohrozil Maceja Halilovič, ale český gólman si s jeho pokusom poradil. Spartak teda zo svojej prevahy v prvom polčase nevyťažil nič.

https://www.youtube.com/watch?v=OZ_7TOJZVoA&feature=youtu.be

Po prestávke "domáci" ožili a hrali lepšie ako v prvej časti hry. V 56. minúte však opäť pohrozili Trnavčania, keď Tambe hlavičkoval tesne nad bránu. Krátko po hodine hry tréner MFK Zemplín urobil až dvojité striedanie a okamžite to prinieslo svoje ovocie. V 63. minúte po Žofčákovej prihrávke krásnou strelou z voleja trafil parádne Regáli a bolo 1:0. O päť minút neskôr si to táto dvojica vymenila: Regáli dlhým centrom nabil Žofčákovi, ktorý bez prípravy technickou strelou umiestnil loptu presne k ľavej žrdi - 2:0. Domácich náskok upokojil a Trnava sa začala viac tlačiť do ofenzívy, ale cez pozornú defenzívu žlto-modrých sa presadiť nedokázala. Keďže sa neujali pokusy Tambeho ani Čonku, vyhrali Michalovce možno trošku prekvapujúco, ale zaslúžene o dva góly.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 2:0 (0:0)

Góly: 63. M. Regáli, 68. I. Žofčák

ŽK: 33. Grič, 84. Vajs - 74. Janso, 76. Martin Tóth

Rozhodovali: Marhefka - Ferenc, Kováč; 689 divákov

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Grič - I. Žofčák, P. Kolesár (84. T. Sedlák), Dimitriadis (62. Vajs), M. Regáli - Bellás (62. F. Serečin)

FC SPARTAK: A. Jakubech – Čögley, Godál, Hladík (16. M. Oravec), Janso – Halilovič (72. Yilmaz), Martin Tóth – Jirka (62. Schranz), Mikovič, Čonka – Tamba

*hralo sa v Poprade

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 1. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (dohrávka 18. kola, v Žiline)

Nedeľa 5. marca o 17.30 hod.: Slovan Bratislava – Michalovce (21. kolo FL)

Streda 8. marca o 15.00 hod.: Liptovský Hrádok – Michalovce (štvrťfinále SC)