V dohrávke prehra s Ružomberkom

2017-03-01 21:35:41

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Michalovskí futbalisti neuspeli v dohrávanom stretnutí 18. kola Fortuna ligy na "domácej" pôde v Žiline proti Ružomberku, ktorému podľahli 1:3. Zaujímavé je, že všetky štyri góly zaznamenali Liptáci, lebo michalovský zásah bol pripísaný ako vlastný stopérovi MFK Jánovi Maslovi.

Prvú akciu rozbehli Michalovce, keď Žofčákovu strelu zblokoval Kružliak v 5. minúte na roh. Po jeho zahratí však hostia rozvinuli po pravej strane rýchlu kontru, Daniel poslal z pravej strany center do 16-tky a nikým nekrytý Faško umiestnenou strelou k pravej žrdi otvoril skóre zápasu. Hostia pohrozili opäť v 15. minúte, keď Mareš poslal center z ľavej strany pred bránu, ale tam Lačný nedostihol loptu, ktorá prešla až na opačnú stranu. V 19. minúte kopali Zemplínčania opäť roh a znovu z toho bola nebezpečná kontra hostí, no Daniel tentoraz nenahral, ale vystrelil priamo na bránu, kde stál pozorný Macej. Zápas potom neponúkol až na pár nevydarených štandardiek veľa futbalovej krásy a 150 divákov nezahrial. Až v 37. minúte sa dostali k slovu aj domáci, keď zahrali z ľavej strany roh a lopta sa od Jána Masla dostala za Hajdúchov chrbát - 1:1.

Tri minúty po zmene strán mohol zmeniť skóre domáci Grič, ale proti jeho strele spoza 16-tky k ľavej žrdi dobre zasiahol brankár Ružomberka Hajdúch. Michalovce boli aktívnejšie, hralo sa takmer výlučne na polovici Liptákov, ale strely domácich z diaľky zvládala obrana hostí blokovať. V 58. minúte sa po chybe Jána Masla dostal do brejku Kolesár, ale Kružliak stihol v poslednej chvíli zblokovať jeho gólovú strelu. V 63. minúte sa prezentoval nenápadným pokusom z diaľky Gál-Andrezly a lopta prešla len o pár centimetrov vedľa ľavej žrde Maceja. V 70. minúte išli hostia opäť do vedenia, keď si naľavo narazil loptu Kupec so striedajúcim Takáčom, odcentroval pred bránu a Mareš zblízka prekonal Maceja. O päť minút už bolo 1:3, keď po rohu Mareša vyskočil najvyššie Ján Maslo a hlavou poslal loptu za Maceja. Hostia už kontrolovali výsledok, ktorý mohol prikrášliť Takáč, ale na jeho krížnu strelu v 84. minúte Macej dočiahol a vyrazil ju do hry. V 85. minúte kopali hostia po faule na Mareša penaltu, ktorú však skúsenému Saparovi Macej zmaril. Ružomberok tak v dohrávke vybojovali prvú jarnú výhru.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:3 (1:1)

Góly: 37. vlastný J. Maslo - 6. Faško, 70. Mareš, 75. J. Maslo

Rozhodovali: Pavlík - T. Somoláni, Galo; 150 divákov

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Grič - I. Žofčák (82. Vajs), S. Danko, P. Kolesár (75. Bragin), Dimitriadis - M. Regáli (75. F. Serečin)

MFK: Hajdúch – P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak, Š. Kupec – M. Nagy, Faško (80. Sapara) – E. Daniel, Gál-Andrezly, Mareš (87. Gerec) – Lačný (69. D. Takáč)

*hralo sa v Žiline

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Je to pre nás dosť krutý výsledok. Do 70. minúty som bol spokojný, škoda, že sme v druhom polčase zápas nezlomili, za stavu 1:1 sme mali čistú šancu, duel by sa asi inak vyvíjal. Súper potvrdil, že je silný v protiútokoch a má skúsený tím. Z pohľadu budúcnosti si myslím, že sme predviedli 70 minút dobrý výkon, chlapcom môžem vyčítať akurát efektivitu a finálnu fázu, chýbal tomu gól."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Do zápasu sme išli s túžbou po víťazstve a troch bodoch. Občas sme mali, možno aj vzhľadom na prílišnú túžbu zvíťaziť, pasáže, ktoré priniesli ľahké straty lôpt a nervozitu. Vykompenzovali sme to však peknými akciami a zaslúženým víťazstvom. Odchádzame spokojní a so splneným cieľom."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 5. marca o 17.30 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (22. kolo FL)

Streda 8. marca o 15.00 hod.: Liptovský Hrádok - Michalovce (štvrťfinále SC)

Nedeľa 12. marca o 15.20 hod.: Trenčín - Michalovce (23. kolo FL)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]