K favoritovi s rešpektom, ale bez strachu

2017-03-04 17:23:21

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Po štyroch dňoch čaká michalovských futbalistov ďalší fortunaligový súboj. Po stredajšej dohrávke 18. kola, v ktorej na žilinskom štadióne podľahli Ružomberku 1:3, sa v nedeľu predstavia v hlavnom meste, kde nastúpia proti najslávnejšiemu slovenskému klubu bratislavskému Slovanu. Stretnutie má úvodný výkop o 17.30 hod. a v priamom prenose ho ponúkne športový kanál 213.

Výprava žlto-modrých vycestovala na ďaleký západ krajiny v sobotu napoludnie a prenocuje už tradične v Sládkovičove. Stredajšiu prehru s Liptákmi už hodili za hlavu. "Škoda nevydareného záveru, kedy sme inkasovali dva góly. Náš výkon v tomto zápase však nebol zlý, hrali sme lepšie ako proti Trnave. Taký je však futbal. Kým s Trnavou to nebolo optimálne, ale boli sme efektívni a dali dva góly, s Ružomberkom sme v niektorých fázach hry boli lepším mužstvom, no v koncovke sme až na jeden prípad neuspeli. Šancí sme mali dostatok, dve veľké spálil mladučký Peter Kolesár a jednu mal aj Jakub Grič, ale opäť sme neboli efektívni," uviedol kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

V nedeľu odohrajú Michalovčania duel na Pasienkoch, kde bude ich súperom kvalitný celok Slovana, ktorému aktuálne v tabuľke patrí druhá priečka s 9-bodovou stratou na vedúcu Žilinu. Aj keď je strata Bratislavčanov na lídra pomerne vysoká, šanca belasých na prvenstvo stále žije. V zime do Slovana z nášho klubu prestúpili hneď dvaja hráči - španielsky obranca Vernon De Marco Morlacchi a ukrajinský útočník Illia Tereshchenko. "Pred Slovanom máme rešpekt, tak ako pred každým súperom, ale strach nie. Favorit zápasu je jasný, avšak nejdeme tam v porazeneckej nálade. Chceme si schuti zahrať futbal, ale musíme byť ostražití, lebo súper má veľmi silný tím," dodal Šoltis.

Do Bratislavy neodcestovala dvojica Jozef-Šimon Turík a Pavol Bellás, ktorí sú zranení. Doma ostal aj mladý ruský útočník Vladislav Bragin, ktorý si v Žiline odkrútil debut v michalovskom drese od svojho nedávneho príchodu z FK Krasnodar. Šikovný zakončovateľ nastúpil cez víkend za družstvo U19. Vo výprave však nechýbal už uzdravený Albánec Kristjan Kushta. Ostatní hráči sú v poriadku a pripravení nastúpiť.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]