Na Pasienkoch prehra so Slovanom

2017-03-05 19:34:34

V priebehu štyroch dní zaknihovali michalovskí futbalisti dve navlas rovnaké prehry. Po Ružomberku podľahli výsledkom 1:3 aj hráčom bratislavského Slovana. Na Pasienkoch domáci viedli už rozdielom triedy, až v závere skorigoval albánsky útočník Kristjan Kushta.

Michalovčania podobne ako v stredajšej dohrávke s Ružomberkom opäť nezachytili úvod stretnutia, keď inkasovali už v 5. minúte. Po štandardke Čavriča sa presadil na zadnej žrdi nikým nekrytý Priskin - 1:0. Tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry v krátkom časovom slede zazmätkovali obaja brankári, najprv domáci Mucha a potom na opačnej strane aj Macej, ale hráči ich zaváhania nedokázali potrestať. V 16. minúte to strelou spoza šestnástky skúšal Grič, lopta však letela mimo. O tri minúty po Sekuličovom centri pekný volej Priskina skončil tesne nad bránou. Hneď nato však už belasí viedli o dva góly, keď zvnútra pokutového územia prestrelil Maceja Soumah. Po tomto zásahu tempo zápasu opadlo, hra v poli sa vyrovnala, ale Zemplínčania vpredu výraznejšie Muchu neohrozili. V 42. minúte hlavičkoval vedľa brány Oršula.

https://www.youtube.com/watch?v=LShQ_H7g5dg&feature=iv&src_vid=inw3wjcizyY&annotation_id=channel%3A53da1fc3-0000-29fc-8bda-001a11403e46

Druhý polčas sa začal zhurta. Už po niekoľkých sekundách hry po Leškovej prihrávke tvrdo pálil Grič a jeho strelu výborne zneškodnil gólman Slovana. Hneď nato na druhej strane Macej skvele zasiahol pri šanci Priskina. V 55. minúte domáci udreli po tretíkrát, keď Čavrič trafil presne k žrdi a favorit viedol rozdielom triedy. V záverečnej polhodine Slovanisti ubrali z plynu a dopredu sa viac tlačili aj Michalovčania. V 60. minúte predviedli peknú akciu, keď po centri Šimčáka hlavou zakončoval Danko, avšak skúsený Mucha jeho zakončenie reflexívne vyrazil. Štvrťhodinu pred koncom vystrelil vedľa brány Sedlák, no v 77. minúte sa už žlto-modrí dočkali aspoň čestného úspechu, keď po centri Danka skóroval hlavou striedajúci Kushta.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 5. Priskin, 20. Soumah, 55. Čavrič - 77. Kushta

ŽK: 69. Morlacchi, 90. Soumah - 13. I. Žofčák, 60. Sipľak, 63. Qose, 84. S. Danko, 90+. F. Serečin

Rozhodovali: Horváth - Benko, Kováč; 1089 divákov

ŠK SLOVAN: J. Mucha - Sekulič, Saláta, Morlacchi, F. Kubík – Kóňa (63. M. Rigo), Savičevič – Oršula, Soumah, Priskin (68. Vittek) - Čavrič (86. De Sa)

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Grič (85. Dimitriadis) - I. Žofčák (46. Kushta), S. Danko, T. Sedlák, A. Leško - M. Regáli (63. F. Serečin)

Hlasy trénerov:

Ivan Vukomanovič, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Sme šťastní, že sme vyhrali. Pre nás bolo veľmi dôležité začať tlakom so silným pressingom. Chceli sme streliť rýchly gól, čo sa nám aj podarilo. Po treťom góle sme sa trochu uspokojili, súperovi ponúkli priestor a napokon aj inkasovali. Pokračujeme vo víťaznej sérii, potešila nás aj remíza Žiliny. Čaká nás ešte veľa ťažkých zápasov, všetko je otvorené."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Do zápasu sme vstúpili nervózne, hráči ukázali voči súperovi až príliš veľký rešpekt. Domáci skórovali z prvej strely na bránu a to nás spomalilo. V druhom polčase to už bolo lepšie. Mali sme tri-štyri šance, škoda, že sme strelili len jeden gól. Hráči sa presvedčili, že keď sa zbavia rešpektu a zatlačia na loptu, môžu hrať dobre aj proti takémuto kvalitnému súperovi."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 8. marca o 15.00 hod.: Liptovský Hrádok - Michalovce (štvrťfinále SC)

Nedeľa 12. marca o 15.20 hod.: Trenčín - Michalovce (23. kolo FL)

Sobota 18. marca o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (24. kolo FL, v Poprade)