Starší dorastenci sa so Žilinou rozišli zmierlivo

2015-10-10 12:00:00

Dokázali zmazať dvojgólové manko, o remízu 2:2 sa postarali hlavičkoví strelci René Lukáč a Jakub Kimák.

Druhé stretnutie v rade na vlastnom trávniku odohrali v sobotu michalovskí starší dorastenci. V zápase 10. kola Dôvera I. ligy U19 hostili na svojej umelej tráve Žilinu, s ktorou už prehrávali 0:2, ale zlepšeným výkonom v druhom polčase dokázali dvojgólové manko zmazať a napokon dosiahli remízu 2:2.

V chladnom počasí videlo niekoľko desiatok divákov veľmi dobrý dorastenecký zápas, v ktorom sa obe družstvá snažili hrať otvorený futbal. Hostia už v 7. minúte zaskočili Michalovčanov otváracím gólom, keď sa zblízka presadil Boženík. Domáci síce mali územnú prevahu a zopár nebezpečných streleckých pokusov, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Práve naopak, tesne pred prestávkou sa krásnou technickou strelou prezentoval Krela a bolo 0:2. Po zmene strán pridali "rusnákovci" na aktivite a krátko po hodine hry strelili kontaktný gól, keď po peknom centri M. Kolesára hlavou znížil Lukáč - 1:2. S pribúdajúcimi minútami sa tlak domácich zvyšoval a zaslúženého vyrovnania sa dočkali v 74. minúte, na trestný kop P. Kolesára si krásne nabehol Kimák a nechytateľnou hlavičkou dal na 2:2. Michalovským hrdinom sa v poslednej minúte mohol stať P. Kolesár, avšak takisto hlavou z dobrej pozície minul hosťujúcu bránu.


MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 2:2 (0:2)

Góly: 64. R. Lukáč, 74. Kimák - 7. Boženík, 44. Krela

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - M. Kolesár, M. Janočko, Kimák, Masnica - Fedyna (79. A. Kuľha), M. Bednár, P. Kolesár - Vajs, R. Lukáč, J. Straka

Zvyšné výsledky 10. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 17. októbra o 11.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (11. kolo)

Sobota 24. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (12. kolo)

Streda 28. októbra o 14.00 hod.: Senec - Michalovce (13. kolo)