Brankár Macej si spytuje svedomie

2017-03-07 08:38:19

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zemplínčania druhýkrát behom jedného týždňa podľahli v pomere 1:3, po dohrávke 18. kola proti Ružomberku aj v nedeľu na Slovane. Rovnakú prehru po skoro identickom priebehu utŕžili aj v prvom vzájomnom dueli s belasými tejto sezóny.

Rovnako ako na začiatku októbra sa Slovan behom polhodiny dostal do dvojgólového vedenia a pridal aj tretí gól, Michalovčania až v závere skóre kozmeticky upravili. „Myslím si, že oba zápasy so Slovanom mali veľa spoločného. Prvých dvadsať minút bol vidieť ten prehnaný rešpekt a strach zo súpera. Zobudili sme sa až za stavu 0:2 a začali sme hrať. Pomohlo možno aj to, že sme cítili krivdu od rozhodcu. Druhý polčas sme už dokázali, že vieme hrať futbal a potrápiť aj Slovan,“ podelil sa o svoj pohľad na stretnutie hosťujúci Patrik Macej.

Dvadsaťtriročný brankár považoval za zlomový moment najmä druhý gól. Technického Soumaha nezastavila ani značná prevaha brániacich hráčov Michaloviec a svedomie si spytoval aj sám strážca svätyne. „Strelu som podcenil, gól padá na môj vrub. Myslím si, že to tento zápas aj rozhodlo. Pri prvom som nemal šancu, tretí bol smolný. Keď sme znížili, veril som, že ešte bod získame. Vyzeralo to dobre celý druhý polčas, Slovan na mňa pôsobil trošku odovzdane. Keby sme sa viac tlačili do finálnej fázy, možno sme to mohli zvrátiť, ale to už sa teraz nedozvieme,“ zalomil rukami Macej.

Rozhodca Kamil Horváth musel po necelej štvrťhodine stretnutia riešiť dve podobne komplikované situácie. Najprv mal Mucha plné ruky práce pri zlom spracovaní malej domov od Kubíka, rozhodca odpískal faul dobiedzajúceho Regáliho. Hneď vzápätí ale odpískal chytenú malú domov Macejovi, s čím nesúhlasili hosťujúci futbalisti. „Ja si myslím, že mi to Qose nechcel sklepnúť, iba zamedzil prihrávke na krajného hráča. Vyzeralo to ako totožná situácia spred minúty v súperovej šestnástke, len teraz to zhodnotil rozhodca v náš neprospech,“ prezentoval svoj názor brankár hostí.

Arbiter stretnutia v situáciách pravdepodobne nepochybil, jeho rozhodnutia však pôsobili nejasne. Pískal až po pár sekundách a hráči dlho netušili, čo svojim verdiktom myslí. Situáciu v šestnástke belasých okomentoval kapitán Igor Žofčák, ktorý neskôr po protestoch videl žltú kartu. „Pravda je, že skôr tam bol útočiaci hráč, takže Mucha malú domov nechytil, ale nepochopil som, čo sa potom pískalo, či faul, či niečo iné. Rozhodca to vie, zapískal, mne sa k tomu ťažko vyjadruje. Emócie pracujú každému hráčovi, každý chce vyhrať, tak sme reagovali pod ich vplyvom,“ povedal Žofčák.

Bývalého hráča bratislavského Slovana po polčase vystriedal albánsky útočník Kristijan Kushta, neskôr strelec michalovského gólu. Bola to reakcia na žlté napomínanie alebo zranenie? „Už minulé kolo som pociťoval problémy so šľachou v kolene. Nechceli sme nič riskovať, tak som radšej išiel dole. V stredu nás čaká dôležitý pohárový duel v Liptovskom Hrádku, tak aby som bol fit,“ dodal líder hostí, ktorý po zápase vychválil aj hrdinu duelu Jána Muchu. Ten svojimi zákrokmi možno pripravil Zemplínčanov o bod. „Jano potvrdil svoju kvalitu, veď stále je to reprezentačný brankár, miesto v Slovane zastáva právom. Keby sme pridali góly, zápas by bol iný, ale musíme byť realistickí. Náš prejav nebol zlý, ale dostávame strašne lacné góly,“ dodal Žofčák.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: skslovan.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]