Tomáš Sedlák: Nemôžeme sa vyhovárať

2017-03-13 19:10:02

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Štyri a pol mesiaca trvalo, kým sa futbalisti AS Trenčín vrátili na svoj vlastný štadión. Kvôli rekonštrukcii umelej trávy nastupovali zverenci trénera Ševelu len na ihriskách súperov. Svoj návrat osladili hladkým víťazstvo 4:1 nad Michalovcami. A hoci inkasovali ako prví, zvíťaziť mohli aj vyšším rozdielom.

"Dôležitá bola naša reakcia na úvodný presný zásah. Verili sme v obrat a pridali sme ešte väčšiu energiu a snahu ísť za víťazstvom. Niečo sme si cez týždeň povedali, také výkony, ako v pohári na Slovane sa už opakovať nemôžu. Zatiaľ sme to pochopili. Je dôležité vážiť si toto víťazstvo, ale aj naďalej tvrdo pracovať a pripraviť sa dobre na ďalší duel," hovoril novinárom bezprostredne po zápase kapitán Trečanov Peter Kleščík.

"Už do súperovho gólu sme si vypracovali dve či tri vyložené príležitosti. Je super, že sa dostávame do šancí a pokiaľ budeme ešte efektívnejší, tak to bude ešte lepšie a sebavedomie mužstva pôjde nahor. Michalovce sem prišli hrať otvorený futbal a to nám vyhovuje," hodnotil ďalej 28-ročný rodák z Čadce, ktorého dve výhry po sebe potešili, no uvedomuje si, že ich netreba preceňovať: "Ťažko sa stúpa nahor. Pripísali sme si dve dôležité výhry, potrebujeme znovu nadobudnúť sebavedomie a pohodu."

Po dlhšom čase sa v zápase ukázal Jakub Paur. A na ihrisku ho bolo cítiť. Veď okrem posledného gólu si pripísal aj asistenciu pri vyrovnávajúcom presnom zásahu Jangu. "Cítil som sa veľmi dobre. Po zranení sa ešte do toho len dostávam, myslím si však, že to bolo celkom fajn," prezradil odchovanec Žiliny, ktorý zhodnotil duel nasledovne: "Vedeli sme, že Michalovce prídu hrať agresívny futbal. Chceli sme sa im v tom vyrovnať a myslím si, že sa nám to podarilo. Boli sme lepší, vyhrávali sme osobné súboje a potom to je aj pre ofenzívnych hráčov veľmi dobré. Šancí bolo neúrekom, verím, že si to necháme aj do ďalších kôl."

V dueli s Michalovcami si vďaka pekným akciám diváci neraz spomenuli na majstrovský tím. Je teda forma a pohoda Trenčanov späť? "Záleží len na nás. Nesmieme zaspať, musíme pokračovať v práci a entuziazme z tohto zápasu. Potom budú prichádzať góly, víťazstvá a ľahkosť v hre," uvedomuje si Paur, podľa ktorého sa AS zlepšuje od zápasu k zápasu: "Obmenil sa nám káder, dávalo sa to dokopy. Myslím si, že už je to podstatne lepšie aj herne. Vieme, čo chceme hrať a máme víziu ísť do Európskej ligy. Každý teda musí hrať na doraz, potom sa to odzrkadlí na výsledku."

"Hrali sme hurá futbal hore-dole. Trenčania sú však technickejší a rýchlejší. Mali sme hrať kompaktne zozadu, špeciálne po otvorení skóre. Nikto to od nás nečakal a mali sme si to ustrážiť aspoň do polčasu. Miesto toho sme hrali otvorene a domáci nám dali štyri góly do polčasu, pretože sú inde ako my," zhrnul priebeh gólman východniarov Patrik Macej.

Michalovce majú náročnú jar. Kvôli rekonštrukcii ihriska nehrávajú doma. Navyše, ani domáce zápasy nehrávajú na jednom štadióne. Veď jeden odohrali v Poprade, druhý a pravdepodobne aj zostávajúce v bezmála 300 kilometrov vzdialenej Žiline. "Najhoršie na našej jari je cestovanie. Stále len cestujeme, myslím si, že to nám ubližuje najviac. Nemôžeme sa však na nič vyhovárať, lebo sme tiež predtým hrali sedem zápasov doma. Teraz si to musíme odkrútiť vonku," uvedomuje si Macej, ktorého dopĺňa kapitán Tomáš Sedlák: "Jar je len na začiatku, takže ešte nebadať nejaké veľké nedostatky. Samozrejme, domáci stánok nám chýba. Boli sme na to však pripravení od začiatku zimy. Stále hráme akoby von. S tým sme však počítali. Nemôžeme hľadať problém v cestovaní a podobne."

"Možno sme doplatili na to, že sme sa chceli ukázať aj v ofenzíve. Po strate lopty sme boli až príliš otvorení a nedokázali sme to zvládať. Aj zo začiatku šli Trenčania dva či tri razy sami na bránku, to nám robilo problém," vyjadril sa k zápasu skúsený stredopoliar, ktorý sa pod hradom Matúša Čáka predstavil na stopérskom poste: "Nezvládli sme to, napriek tomu, že sme viedli 1:0. Boli sme síce vo výhode, ale hneď na to súper vyrovnal. Akoby sme ten prvý polčas vôbec nezachytili. Dostávame príliš lacné góly. Potom sa nám ťažko hrá."

Už najbližší víkend čaká zverencov trénera Šoltisa derby proti Prešovu. Pre oba tímy to bude šanca konečne sa chytiť víťazstvom. "Posledné tri zápasy sme prehrali a dostali sme dosť veľa gólov. Musíme sa skoncentrovať na derby a snažiť sa ho vyhrať. Bude to však určite ťažké stretnutie. Doteraz sme mali súperov, pri ktorých si človek povie, že od nás človek nečaká tri body. Proti Prešovu však už musíme bodovať," dodáva Tomáš Sedlák.

Zdroj: profutbal.sk

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]