Na scéne nálepkový album i ďalšie novinky

2017-03-17 20:15:04

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dobročinné aktivity na celoslovenskej i lokálnej úrovni, veľa zábavy pre futbalových fanúšikov i možnosť vyhrať mimoriadne atraktívne ceny – to všetko prinášajú projekty, ktoré sa v posledných rokoch stali neodmysliteľnou súčasťou futbalovej Fortuna ligy. Aj v jarnej časti sezóny 2016/17 prichádza Únia ligových klubov s viacerými novinkami v tejto oblasti či s pokračovaním niekoľkých projektov z jesene. „Dlhodobo sa riadime filozofiou, že futbal nie je len o 90 minútach hry. Veľmi dôležitý je jeho spoločenský a sociálny rozmer. To je jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý tieto projekty robíme. Máme radosť zo zlepšujúcej sa infraštruktúry na Slovensku, ale ponúknuť fanúšikom len futbalový zápas na modernom štadióne nestačí. Ľudia sa chcú zabávať, zároveň však musíme veľmi intenzívne pracovať aj na vzťahu klubov so svojimi fanúšikmi a lokálnymi komunitami,“ myslí si prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Prvý v histórii našej ligy

Najvyššia slovenská súťaž vo futbale má po prvý raz v histórii svoj oficiálny nálepkový album, ktorý sa práve teraz dostáva k fanúšikom. „V úvode tohto roka sme nadviazali spoluprácu so spoločnosťou Stickito, ktorá je mladá, no má už skúsenosti s takýmito projektmi z viacerých európskych krajín. Tento album sa nám podarilo vyprodukovať vo veľmi krátkom čase a už v týchto dňoch tak môžu fanúšikovia začať zapĺňať svoje zbierky. Až 9500 albumov sa k zberateľom dostane bezplatne na fortunaligových štadiónoch i vybraných základných školách. Veríme, že aj takouto hravou formou spopularizujeme našu ligu a našich futbalistov predovšetkým medzi najmladšími fanúšikmi,“ povedal Ivan Kozák. V albume je miesto na 274 nálepiek hráčov, trénerov či štadiónov. Albumy a balíčky s nálepkami budú k dispozícii v distribučnej sieti Mediaprint-Kapa, klubových fanshopoch alebo na internetovej stránke www.stickito.co.uk. Zberatelia môžu v balíčkoch nájsť aj špeciálne výherné nálepky, vďaka ktorým sa dostanú do septembrového žrebovania o zaujímavé ceny ako herné konzoly, originálne dresy klubov Fortuna ligy či oficiálne lopty súťaže.

Naši najlepší spoločne pod Tatrami

Počas jesene si hráči všetkých klubov Fortuna ligy mohli porovnať svoje schopnosti v štyroch rôznych disciplínach Súboja zručností. Tí najúspešnejší získali nomináciu do veľkého finále. Uskutoční sa v nedeľu 30. apríla v Poprade ako súčasť podujatia Sviatok futbalu, ktorého vyvrcholením bude v pondelok 1. mája finále Slovnaft Cupu. „Už jesenné súťaže futbalistov, ktoré diváci sledovali prostredníctvom televízie 213 či ligových a klubových médií, priniesli fanúšikom i samotným aktérom veľa zábavy. Finále bude opäť predovšetkým o dobrej nálade a radosti z futbalu, no zároveň sa nám v priamej konfrontácii predstavia najšikovnejší hráči našej ligy, napríklad Nikolas Špalek, Jakub Paur, Pablo Podio či Stanislav Danko. Od pondelka budú môcť fanúšikovia na facebookovom profile Fortuna ligy vybrať ešte jedného finalistu. O divokú kartu sa uchádza štvorica Michal Škvarka, Pavol Šafranko, Martin Válovčan a Marek Sapara. S ďalšou divokou kartou našej ligy sme oslovili hviezdu domáceho FK Poprad Stanislava Šestáka. Veríme, že ako správny športovec ju prijme,“ poznamenal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák

Aj na jar dve tematické kolá

Decembrové Adventné kolá Fortuna ligy boli mimoriadne úspešné. Kluby spolu so svojimi fanúšikmi vyzbierali celkovo 9208 eur a vo svojich regiónoch tak podporili dvanásť rôznych charitatívnych organizácií či jednotlivcov odkázaných na pomoc iných. Tematické kolá s mierne odlišným zameraním nebudú chýbať ani v jarnej časti aktuálnej sezóny. „Zatiaľ môžeme prezradiť, že motívom jedného kola bude veľkonočná nádielka a jedno venujeme našim mamám. Práve ony stoja pri prvých krokoch mladých futbalistov na ihrisku i mimo neho a zaslúžia si našu pozornosť a vďaku,“ konštatoval Michal Mertinyák.

Futbalmania - s fanúšikmi a pre fanúšikov

V januári 2017 sa začal projekt Futbalmania, ktorý sa naplno rozbehne od sezóny 2017/2018. Projekt spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie pozostáva z dvoch častí. Tou viditeľnejšou bude program pre fanúšikov a verejnosť vo všetkých fortunaligových kluboch, napríklad aktivity priamo na štadiónoch v rámci futbalových zápasov, komunitné aktivity či Deň otvorených dverí v kluboch. Súbežne s týmto programom absolvujú zástupcovia klubov sériu odborných seminárov a stáží u zahraničných partnerov projektu, na ktorých budú získavať najnovšie poznatky a inšpiráciu pre svoju prácu. „V zahraničí je úplne bežné, že futbalové kluby nepôsobia výhradne len ako športové subjekty, ale sú zároveň centrom svojich lokálnych komunít. Ich športové záujmy idú ruka v ruke s výchovou malých detí, budovaním vzťahov s fanúšikmi či ďalšími aktivitami v oblasti spoločenskej zodpovednosti. Vzhľadom na historické, spoločenské a ďalšie okolnosti u nás tento rozmer absentuje. V súčasnosti sa kompletne rekonštruujú alebo stavajú nové štadióny naprieč celým územím Slovenska. Tento významný impulz pre domáci futbal je taktiež ideálnou šancou na naštartovanie zmien v kluboch a vytváranie komunitného života v ich okolí,“ vyhlásil zástupca projektu Futbalmania Richard Renert.

Zdroj: fortunaliga.sk

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]