S Prešovom aj do tretice deľba bodov

2017-03-18 20:00:15

Východniarske derby medzi Michalovcami a Prešovom sa aj na tretí pokus skončilo zmierlivým výsledkom. Na neutrálnej pôde v Poprade, kde v jarnej časti Fortuna ligy hráva svoje domáce zápasy celok zo Šariša, sa zrodila remíza 2:2. Obe mužstvá tak pretrhli sériu prehier, Tatran dokonca bodoval na jar prvýkrát.

V chladnom počasí mali lepší úvod Prešovčania, ktorí svoju aktivitu pretavili do vedúceho gólu, keď sa po zaváhaní michalovských obrancov v 5. minúte presadil Kubus. Do ďalšieho náznaku šance sa o pár minút neskôr dostal aj Katona, ale vedenie Tatrana nezveľadil. Žlto-modrí sa postupne čoraz viac dostávali do hry a v 21. minúte sa im podarilo vyrovnať, keď po Šimčákovom centri prekonal brankára Ferenca navrátilec do zostavy Koscelník - 1:1. Vo zvyšnom priebehu prvého polčasu sa hral vyrovnaný futbal, ale viac do zakončenia sa dostávali "domáci", ktorí však už Maceja neprekonali.

Druhé dejstvo sa už hralo v réžii Michaloviec, ktorí sa usadili na polovici Tatrana. Hostia poslali viacero centrov do prešovskej šestnástky, z ktorých však nič nevyťažili. Až v 71. minúte sa dočkali zaslúženej odmeny, keď Dimitriadis pekne uvoľnil Žofčáka, ktorý zoči-voči Ferencovi s prehľadom poslal loptu do siete - 1:2. "Šoltisovci" napokon vedenie neudržali, lebo už o sedem minút skóroval po rohovom kope Trebuňák. V záverečnej desaťminútovke sa hralo hore-dole, obe mužstvá chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale Dimitriadis či D. Leško sa už nepresadili, a tak sa východniari opäť rozišli zmierlivo.

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)

Góly: 5. Kubus, 78. Trebuňák - 21. M. Koscelník, 71. I. Žofčák

ŽK: 79. D. Leško, 87. P. Leško - 51. S. Danko

Rozhodovali: Sedlár - Lieskovský, Galo; 405 divákov

1. FC TATRAN: M. Ferenc - Petko, Keresteš, J. Dzurík, P. Leško - Kubus (88. Haladej), Hovančík (71. Mikluš), Micherda, Trebuňák (90+. Štefančík) - Katona, D. Leško

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Grič - I. Žofčák, S. Danko (88. F. Serečin), Dimitriadis, M. Koscelník (88. Turík) - Kushta

*hralo sa v Poprade

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 24. marca o 13.00 hod: Debrecín - Michalovce (prípravný zápas)

Sobota 1. apríla o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (25. kolo FL)

Utorok 4. apríla o 16.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (1. zápas semifinále SC)