Do odvety s jednogólovým mankom

2017-04-05 07:52:50

Prvé semifinálové stretnutie Slovnaft Cupu medzi Michalovcami a Slovanom Bratislava sa skončilo najtesnejším víťazstvom favorizovaných belasých 2:1. Zemplínčania sa však nemusia za predvedený výkon hanbiť, súpera zvučného mena sa nezľakli a pri troške šťastia s ním mohli aj remizovať.

Lepšie podmienky pre nich

Michalovce začali ako u nich býva zvykom – bleskurýchlo inkasovali. Už v 5. minúte poslal Slovan do vedenia Tamás Priskin. „Dokonca my sme zahrávali štandardku a po nej sme dostali úvodný gól. Nevzdali sme sa však a bojovali. Pred zápasom sa rozpršalo a tieto podmienky vyhovovali viac nám ako súperovi, ktorý hrá kombinačný futbal. Škoda, že sme to nedokázali využiť. Zápasu by viac svedčala remíza,“ skonštatoval stopér MFK Zemplín Peter Kavka. Za domácich sa podarilo vyrovnať krátko pred prestávkou zásluhou Gréka Anastasiosa Dimitriadisa, ale víťazstvo belasých zariadil v 55. minúte Seydouba Soumah, ktorý skóroval zo situácie zaváňajúcej ofsajdom.

Nepôjdu na výlet

Po prvom semifinálovom dueli je bližšie k finálovým bránam Slovan, ktorý bude mať v odvete aj výhodu domáceho prostredia. „Pokúsime sa o zázrak, určite nepôjdeme do hlavného mesta na výlet. Vo futbale sa stali aj väčšie prekvapenia. Ešte si to s nimi rozdáme a zabojujeme o postup,“ zdôraznil Kavka. Košický rodák od svojho zimného príchodu do MFK Zemplín nastúpil na štadióne pri Laborci vôbec prvýkrát. Ako sa mu hralo v premiére? „Som rád, že sa vôbec hralo, lebo vyzeralo to tak, že doma celú jar nenastúpime. Škoda toho dažďa pred zápasom, veľa ľudí to možno odradilo. Diváci, ktorí prišli, však vytvorili výbornú atmosféru a veľmi príjemne ma prekvapili. V Michalovciach je ozaj výborné futbalové prostredie,“ uviedol Kavka.

Zdroj: korzar.sk