Idú zabojovať o malý zázrak

2017-04-11 08:17:02

Dnes o 18.30 hod. je na Pasienkoch na programe druhý diel semifinálovej pohárovej bitky medzi Slovanom Bratislava a Michalovcami. Z prvého súboja, ktorý sa hral pri Laborci, vzišli víťazne futbalisti z hlavného mesta. S veľkou dávkou šťastia si domov odviezli dôležité víťazstvo 2:1. Zemplínčania veľkého favorita pred vlastnými fanúšikmi poriadne potrápili a neboli ďaleko od remízového rezultátu.

Pred odvetou však žlto-modrí rozhodne zbrane neskladajú a do našej metropoly sa idú pobiť o postup do prvomájového finále, ktoré sa odohrá v Poprade. Psychické sily im dodalo sobotňajšie víťazstvo 2:1 v Zlatých Moravciach, o ktorom rozhodol v nadstavenom čase Milan Šimčák. Naopak, sebavedomie belasých môže byť naštrbené po prehre 0:1 v Dunajskej Strede, kde takisto padol gól v pridanom čase... "Psychická vzpruha je na našej strane, o to koncentrovanejší a sebavedomejší nastúpime. Slovan má však veľkú kvalitu. Musíme sa vyvarovať chýb, lebo každá jedna môže rozhodnúť. Svoje môže zohrať aj únava. Naši hráči nie sú zvyknutí hrávať toľko zápasov, ten dnešný bude pre nich už štvrtý v priebehu jedenástich dní. Už v závere duelu v Zlatých Moravciach to na nich bolo vidieť," uviedol kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Po stretnutí na trávniku ViOnu zostali Michalovčania na západnom Slovensku, domov sa nevracali. Potešiteľné je, že všetci hráči sú zdravotne v poriadku. Fit je už aj Martin Regáli a k mužstvu sa pripojil ešte v sobotu po dorasteneckom zápase v Nitre aj Vladislav Bragin. Zemplínčania idú zabojovať o malý zázrak. "Pohárová matematika je jasná. Ak chceme postúpiť, musíme streliť minimálne dva góly. Musíme hrať na riziko, nie však naivne, a buď nám to vyjde alebo nie. Nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Dať dva góly Slovanu na jeho pôde nie je nemožné, bude to však veľmi ťažké. Dôležité bude, aby sme boli pevní aj vzadu a neinkasovali ako prví, lebo potom to už bude nesmierne ťažké. Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní," dodal Anton Šoltis.

Ako postupovali v Slovnaft Cupe:

MFK Zemplín Michalovce

1. kolo: voľný žreb

2. kolo: Vrbové 2:0 (v)

3. kolo: Pata 6:0 (v)

4. kolo: Nový Život 3:0 (v)

5. kolo: Nitra 3:2 (d)

Štvrťfinále: Liptovský Hrádok 3:0 (v)

ŠK Slovan Bratislava

1. kolo: voľný žreb

2. kolo: Vranov nad Topľou 0:0, na PK 3:2 (v)

3. kolo: Oravské Veselé 6:1 (v)

4. kolo: Slovenské Ďarmoty 3:0 (v)

5. kolo: Veľké Ludince 1:0 (v)

Štvrťfinále: Trenčín 3:1 (d)