Zostali sme pred bránami pohárového finále

2017-04-11 19:37:27

Michalovská púť našou najvyššou pohárovou súťažou v tejto sezóne sa skončila tesne pred bránami finále. Futbalisti MFK Zemplín prehrali v odvetnom stretnutí semifinále Slovnaft Cupu v utorok večer na Pasienkoch s bratislavským Slovanom 0:1, a keďže s belasými neuspeli ani týždeň predtým na domácej pôde (1:2), finálovú účasť si zabezpečil favorit dvojzápasu.

Michalovčania začali tak, ako to v ich prípade býva zvykom - inkasovali už v úvodnej desaťminútovke. V 9. minúte strieľaný center Sekuliča sa odrazil od vzdialenejšej žrde pred bránu k Priskinovi, ktorý poslal loptu do siete - 1:0. V ďalšom priebehu prvého dejstva boli aktívnejší žlto-modrí, ktorí mali častejšie loptu vo svojej moci, ale všetká ich ofenzívna snaha sa končila ďaleko od šestnástky belasých. V 19. minúte pohrozil strelou z 30 metrov Danko, ale minul bránu, a o chvíľu nato na druhej strane po rýchlej akcii zakončoval vedľa aj domáci De Sa. Slovan pohrozil aj v 38. minúte, keď po rohu vystrelil len do bočnej siete Oršula. O tri minúty neskôr Koscelníkova strela skončila na Muchovi, ktorý si o pár sekúnd potom poradil aj so zakončením Danka.

https://www.youtube.com/watch?v=nfHoa6-witg

Aj po zmene strán diktovali tempo hry michalovskí hráči, ale znovu sa ich útoky končili v bezpečnej vzdialenosti od brány skúseného Muchu. Po hodine hry sa zrodila najväčšia šanca "šoltisovcov" v zápase, keď po spolupráci striedajúcich Bragina so Serečinom druhého menovaného v tutovke skvele vychytal Mucha. O štyri minúty neskôr to strelou z diaľky opäť skúšal Serečin, opäť však nevyzrel na domáceho gólmana. V záverečných minútach už obe mužstvá mleli z posledného a Slovan mohol v 85. minúte poistiť víťazstvo, ale najprv Damnjanoviča a potom aj Priskina vychytal Kira. Keďže skóre sa už nezmenilo, belasí sa stali prvým finalistom tohtoročnej edície Slovnaft Cupu.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Prvý zápas 2:1, do finále postúpil ŠK Slovan

Gól: 9. Priskin

ŽK: 39. Šimčák (Michalovce)

Rozhodovali: Očenáš - D. Hrčka, Chládek; 512 divákov

ŠK SLOVAN: J. Mucha - Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík – De Kamps, Savičevič (69. Kóňa) – De Sa, Soumah (87. Vittek), Priskin – F. Oršula (75. Damnjanovič)

MFK ZEMPLÍN: Kira - T. Sedlák, Kavka, Sipľak, Šimčák - Qose - I. Žofčák (59. F. Serečin), S. Danko, Dimitriadis (59. Bragin), M. Koscelník - M. Regáli (82. Kushta)

Hlasy trénerov:

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Mali sme jeden cieľ - postúpiť do finále a to sme splnili. Vedeli sme, že proti Michalovciam to bude ťažký zápas. Chceli sme ukázať kompaktnosť i silu v osobných súbojoch. Pomohol nám úvodný gól, potom sme mali duel i výsledok pod kontrolou. Sme šťastní, že sme postúpili do finále. Čaká nás náročný program, v Ružomberku dostanú príležitosť aj iní hráči, niektorí vyťažení budú oddychovať."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "My sme do odvety prišli urobiť možno nejaký malý športový zázrak, no nepodarilo sa. V prvom polčase sme videli taký medzišestnástkový futbal, veľa šancí tam nebolo. Súper dal z prvej príležitosti gól a išiel do vedenia. Proti Slovanu veľa šancí na zvrat nedostanete. V prvom polčase sme mali dve pološance, v druhom jednu čistú a škoda, že sme ju nedali, mohli sme zápas trochu zdramatizovať. Gratulujem súperovi k postupu do finále."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. apríla o 17.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (27. kolo FL)

Sobota 22. apríla o 19.00 hod.: Michalovce – Dunajská Streda (28. kolo FL, hrá sa v Dunajskej Strede)

Streda 26. apríla o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (29. kolo FL)