Smolný moment rozhodol druhé semifinále

2017-04-13 08:05:59

Finále Slovenského pohára (Slovnaft Cup) v Poprade definitívne nebudú hrať dva tímy z východného Slovenska. Z prvého dvojzápasu totiž postupuje do záverečného kola Slovan Bratislava, ktorý triumfoval v tejto súťaži naposledy v sezóne 2012/2013.

Po prehre 1:2 z domáceho prostredia vstupovali hráči hostí do zápasu v nevýhode. „Prišli sme sem s cieľom zabojovať a streliť kontaktný gól. Nič iné nám nezostávalo, ako ísť do risku. Žiaľ, nepodarilo sa nám to a opäť sme, ako veľakrát za posledné zápasy, veľmi skoro inkasovali. Cez polčas sme si vraveli, že nás čaká možno posledných 45 minút v pohárovom semifinále, kde Michalovce doteraz ešte nikdy neboli a bohvie, kedy znova budú. Boli sme lepší a keby Filip dal gól, zápas by sa ešte vyvíjal inak, Janko Mucha to ale chytil výborne. Bola to možno zlomová šanca v tomto dvojzápase,“ zhodnotil semifinálovú odvetu brankár Zemplínčanov Matúš Kira.

Najvýchodnejšie prvoligové mužstvo máva v úvodoch smolu. V lige dostali rýchly gól od Senice (6′), takisto v prvom meraní síl sa útočník Slovana Tamás Priskin radoval z gólu už po šiestich minútach. Teraz na svoj zásah čakal „až“ o tri minúty dlhšie, keď sa center Borisa Sekuliča odrazil od žrde pred bránu a maďarský zakončovateľ bol rýchlejší a dôraznejší než defenzíva Michaloviec. „Bol to smolný moment, ktorý rozhodol stretnutie. Lopta prešla cez našich hráčov, jeden z nich ju tečoval do žrde. Kiežby sa to aspoň raz odrazilo inde, ale stále sa to odrazí tak ako by nemalo. Aj teraz to išlo pred bránu, kde stál Priskin, zjavne mu proti nám chutí,“ komentoval dvadsaťdvaročný rodák z Košíc.

Michalovce tak stroskotali v pohári až pred bránami finále, paradoxne na prvom prvoligovom súperovi počas svojej púte Slovnaft Cupom. Belasí ich vyradili po výsledkoch 2:1 a 1:0. „Je to škoda, mohlo to dopadnúť inak. Myslím si, že remíza by tejto odvete svedčala viac. Podľa môjho názoru sme neboli úplne odovzdaný súper. Domnievam sa, že Slovan toto meranie síl určite zhodnotí tak, že sme im boli v oboch semifinálových dueloch kvalitným protivníkom, nám sa tam však cesta končí,“ zakončil nádejný brankár.

Na ihrisku to však futbalovou kvalitou na semifinále národného pohára nevyzeralo. Slabú úroveň zápasu poznačili aj mnohé nepresnosti. Na jednej strane stále prehustená obrana Zemplínčanov, na tej druhej absolútne bezchybní Saláta s Rundičom. „Absolvovali sme, najmä po fyzickej stránke, veľmi ťažký duel, bol už štvrtý za posledné dva týždne. Čakali sme viac od súpera, ale aj od nás. Mysleli sme si, že na nás súper vyletí, ale dali sme dôležitý prvý gól a mohli pokojne držať loptu. Udržali sme čisté konto a v konečnom dôsledku sme zaslúžene postúpili,“ povedal po zápase slovanista Priskin.

Z 512 prítomných divákov zrejme nikto neodchádzal futbalovo nabažený, samotní aktéri priznali, že zápas vyššie kritériá nespĺňal. Pre maďarského reprezentanta to však bol skvelý duel minimálne po štatistickej stránke, keď zaznamenal už ôsmy gól v prebiehajúcej jarnej časti (5 v lige a 3 v pohári). „Bol to dôležitý zásah, potrebovali sme ho. Za gól som rád, zatiaľ mi to vychádza a chcel by som tak aj pokračovať, ale v konečnom dôsledku nie je podstatné, kto gól dá. Dôležité sú výsledky mužstva, nie individuálne štatistiky,“ upozornil tridsaťročný rodák z Komárna.

Na kvality vychýreného kanoniera sa budú belasí spoliehať aj 1. mája vo finále, kde súperom Slovana bude účastník až druhej najvyššej súťaže – Skalica. „Papierovo možno budeme favoriti, ale ide o jeden zápas a vo futbale sa môže stať všetko. Rozhodne nás nečaká nič jednoduché, ale ak pohár nezískame, budeme veľmi sklamaní. Hlavný cieľ je víťazstvo pohára, ale stále myslíme aj na ligu. Teraz sme síce prehrali a titul sa vzdialil, ale chceme hrať do konca, vyhrávať zápasy a po 33. kole uvidíme, na aké umiestnenie to stačilo,“ dodal Priskin.

Zdroj: profutbal.sk