Dôležitá úloha: Neinkasovať z prvej strely

2017-04-15 09:22:08

Náročný program futbalistov MFK Zemplín pokračuje aj počas veľkonočného víkendu. Michalovčania zakončia druhý „anglický“ týždeň v rade dnešným stretnutím na pôde Podbrezovej, ktorá v jarnej časti ešte nedokázala zabodovať naplno. Mužstvo od Laborca pred týždňom v Zlatých Moravciach ukázalo, že vie uhrať dobrý výsledok aj u súpera. Podarí sa mu uspieť aj dnes?

Dvojdňový oddych

Michalovskí hráči dostali po utorňajšom odvetnom súboji semifinále Slovnaft Cupu, v ktorom podľahli bratislavskému Slovanu na Pasienkoch 0:1, dvojdňové voľno. „Dali sme im ho hlavne preto, aby psychicky zregenerovali a trošku si od seba oddýchli,“ prezradil tréner žlto-modrých Anton Šoltis, ktorý verí, že jarná séria ŽP Šport bez víťazstva bude pokračovať aj po dnešku. „O to viac však bude na domácich hráčoch túžba po víťazstve. Budú cítiť, že teraz je na to tá ideálna príležitosť, lebo nachádzame sa na spodných priečkach tabuľky. Zabodovať však chceme aj my,“ podotkol 41-ročný lodivod.

Hrá sa už o 15. hodine

Horehronské prostredie však Michalovciam už dlhú dobu nepraje. Zabodovať tam dokázali naposledy ešte pred vyše desiatimi rokmi. V tejto sezóne „železiari“ v oboch prípadoch nad Zemplínčanmi vyhrali – doma 1:0 a vonku 3:1. „Vieme, že domáci sú silní v defenzíve a v protiútoku. Dôležité bude, ako vstúpime do zápasu. Nemôžeme znovu inkasovať gól z prvej strely na bránu, ako sa nám v poslednom období stáva veľmi často. Doťahovať toľko zápasov bolo veľmi ťažké. Dúfam, že sa to už konečne otočí v náš prospech a ako prví skórujeme my,“ dodal Šoltis. Duel v Podbrezovej má výkop už o 15. hodine, pretože o tri hodiny neskôr začína v neďalekej Banskej Bystrici prvý finálový zápas hokejovej extraligy.

Zdroj: korzar.sk