K čerstvému šampiónovi v oklieštenej zostave

2017-05-06 07:50:36

Po desaťdňovej prestávke sa do prvoligového kolotoča vracajú futbalisti michalovského MFK Zemplín, a to proti aktuálne najlepšiemu mužstvu pod Tatrami. Žlto-modrí, ktorí v tabuľke okupujú ôsmu priečku, nastúpia dnes o 19. hodine na štadióne čerstvého majstra MŠK Žilina. Podobne ako v Dunajskej Strede budú v oficiálnom zápise figurovať ako domáci tím a „šošoni“ vybehnú na svoj trávnik v pozícii hostí.

Budú bojovať

Trénerovi Antonovi Šoltisovi bude pod Dubňom chýbať až päť hráčov základnej zostavy, ktorých vyradili choroby či zranenia. „Mimo hry sú Macej, Žofčák, Danko, Kavka a Koscelník. Sú to citeľné straty, ale čo narobíme. Taký je futbal. Verím, že tí hráči, ktorí sú k dispozícii, podajú čo najlepší výkon,“ povedal Šoltis, ktorý nemôže veľmi siahnuť ani po hráčoch z dorastu, lebo tí dnes takisto hrajú „majstrák“ (doma o 13. hodine so Senicou). S akým cieľom teda vybehnú na pôdu šampióna? „Budeme sa snažiť uhrať dobrý výsledok a predviesť kvalitnú hru. Zabojujeme a uvidíme, ako to dopadne,“ uviedol lodivod.

Čo bolo, bolo

V tomto prvoligovom ročníku už Zemplínčania dvakrát na žilinskom trávniku nastúpili a v oboch prípadoch ťahali za kratší koniec. V jarnej „domácej“ dohrávke tam s Ružomberkom prehrali 1:3 a predtým v decembri so Žilinčanmi dokonca 1:7. „Čo bolo, bolo. Keď si na tú šesťgólovú prehru človek spomenie, tak to nie je nič príjemné. Je to už však za nami a pozeráme sa dopredu. Dúfam, že dnes pod Dubňom dosiahneme oveľa priaznivejší výsledok,“ zaželal si 41-ročný Šoltis. Dnešný duel bude mať prívlastok televízny, pretože naživo ho odvysiela RTVS na svojom druhom kanáli.

Zdroj: korzar.sk