V ofenzíve chýbal moment prekvapenia

2017-05-15 20:34:31

V sobotu večer nastúpili Michalovčania proti súperovi, s ktorým v tejto sezóne už dvakrát vyhrali. Na trávniku trnavskej City arény už raz dokázali „lúpiť“, dokonca domácim strelili tri góly. Tentoraz však vyšli nielen bodovo, ale aj gólovo naprázdno. Spartaku podľahli 0:1, keď jediný gólový úder utŕžili v samom závere prvého polčasu.

Škoda šance Regáliho

Žlto-modrí vonku znovu nepodali najhorší výkon a po prestávke boli dokonca lepším tímom ako domáci. „Päťdesiat minút sme sa ťažšie rozbiehali a nevedeli sme sa dostať do zápasu. Potom sme trošku ožili. V druhom dejstve hry sme ešte chceli niečo s výsledkom urobiť, boli sme kombinačnejší a v strednej zóne lepší, ale vo finálnej fáze sme sa nevedeli presadiť. Tam nám chýbala myšlienka či moment prekvapenia. Boli sme takí sterilní,“ povedal tréner MFK Zemplín Anton Šoltis. Mužstvo od Laborca už v úvodnej desaťminútovke zápasu mohlo inkasovať, ale domáci svoje dve dobré šance nevyužili, a tak im to mohol zrátať Regáli, ktorý v 38. minúte neuspel zoči-voči Jakubechovi. „Veľká škoda toho, lebo to bola čistá šanca. Keby sme sa ujali vedenia, možno by ten duel vyznel pre nás ináč a boli by sme šťastnejší.“

Znovu ľahký gól

Keď sa už zdalo, že kolektívy sa do kabín rozídu za bezgólového stavu, znenazdajky udrel tím zo slovenského Ríma. Bežali posledné sekundy prvého dejstva. „Záver polčasu sme nezvládli. Dostali sme strašne ľahký gól. Stále robíme ľahké chyby a takéto góly sa opakujú. Musíme s tým niečo robiť, lebo takto strácame body,“ skonštatoval Šoltis. Z platonického tlaku v druhej polovici stretnutia nevyťažili Michalovčania nič, dokonca si nevypracovali ani žiadnu gólovú príležitosť. „Z prehry sme sklamaní, podľa mňa by zápasu viac svedčala remíza. Ale keď nedáte gól, tak nemôžete uspieť,“ uviedol 41-ročný kormidelník. MFK Zemplín má už dve kolá pred koncom istotu ôsmeho miesta v tabuľke. Počas najbližšieho víkendu bude mať v prvej lige voľno (pôvodne mal hrať s Myjavou), a tak do konca ligy nastúpi už iba na Pasienkoch proti Slovanu. „Avšak už v stredu o 11. hodine odohráme prípravný súboj s druholigovým Popradom na svojom trávniku,“ dodal Šoltis.

Zdroj: korzar.sk

Foto: SITA