Umelá tráva mu nerobí žiadny problém

2015-10-03 12:00:00

Michalovce hrajú na pôde majstra, radi by zopakovali výkon z domáceho zápasu.

V poradí už štvrtý televízny zápas za sebou odohrajú dnes večer michalovskí futbalisti. Zatiaľ je ich bilancia pred kamerami jedna výhra a dve prehry, takže teraz budú môcť tieto čísla vylepšiť. Avšak budú to mať nesmierne ťažké, lebo od 18.20 hod. budú mať dočinenia s úradujúcim slovenským šampiónom a aktuálnym lídrom prvoligového pelotónu Trenčínom, ktorý v doterajšom priebehu súťaže prehral iba raz. Podarí sa nováčikovi prekvapiť ako v Trnave?

Veľmi silní v ofenzíve

Práve v „slovenskom Ríme“ dosiahli žlto-modrí nečakané, ale zaslúžené víťazstvo, doposiaľ jediné na súperovom ihrisku v najvyššej súťaži. Po tomto triumfe prišli dve porážky proti elitným tímom zo špice tabuľky so Slovanom Bratislava a Žilinou, proti ktorým nehrali zle. „Vieme, kde sme naposledy v Žiline urobili chyby, rozobrali sme si ich a urobíme všetko pre to, aby sa v Trenčíne už neopakovali,“ povedal útočník MFK Zemplín Peter Nworah, ktorý upozorňuje predovšetkým na nebezpečnú ofenzívu majstra, po Žiline momentálne druhú najlepšiu v súťaži. „Trenčania sú v nej veľmi silní a rýchli, vpredu robia veľký pressing. Nám neostáva nič iné, len pozorne brániť a čakať na brejky, ako tomu bolo v predošlých dvoch zápasoch vonku,“ uviedol rodák z nigérijského Lagosu.

Stať sa môže všeličo

Michalovčania, ktorých zo striedačky opäť nebude dirigovať tréner František Šturma (od disciplinárky dostal trest na tri týždne), by dnes radi zopakovali výkon z úvodného vzájomného duelu s AS. Doma ho poriadne potrápili a siahali na bod. „Vtedy sme hrali veľmi dobre, ale dostali sme gól v posledných minútach zápasu. Do Trenčína pôjdeme s cieľom uchmatnúť domácim nejaké body. Futbal je nevyspytateľný, za deväťdesiat minút sa môže stať všeličo, len musíme hrať na sto percent,“ podotkol 24-ročný Nworah. Pod hradom Matúša Čáka sa už niekoľko sezón hráva na ihrisku s umelou trávou, preto od štvrtku trénoval nováčik na tomto povrchu. „Mne umelá tráva nerobí žiadny problém, keď som štyri roky pôsobil v Španielsku, tak sme tam hrávali na umelej tráve. Navyše v Trenčíne je veľmi kvalitná,“ uzavrel vysoký útočník. 

Zdroj: denník Korzár