MFK Zemplín podpísal Božoka a Carrilla

2017-06-28 14:56:51

Prvoligový MFK Zemplín Michalovce hlási ďalšie posily. Po bieloruskom obrancovi Aliaksandrovi Sviarchynskom z FC Isloch Minsk sa klub od Laborca dohodol na spolupráci s odchovancom Miroslavom Božokom z poľskej Arky Gdynia a španielskym stopérom Josém Carrillom, ktorý naposledy pôsobil v UD Logroňés.

Návrat ďalšieho rodáka

Skúsený 32-ročný stredopoliar Božok sa do materského klubu vracia po tri a pol roku, s Michalovcami podpísal kontrakt na jednu sezónu. „Sme veľmi radi, že sa Miro vrátil, spolu s ďalším odchovancom Igorom Žofčákom by mal patriť k lídrom tímu. Skúseností má na rozdávanie, naši mladí hráči sa od neho môžu veľa naučiť,“ skonštatoval športový manažér MFK Zemplín Marek Zahorčák a na adresu 22-ročného Carrilla povedal: „Podpísali sme s ním zmluvu na tri roky. O jeho služby sme mali záujem už dlhšie. Veríme, že sa čím skôr u nás adaptuje a spevní naše obranné rady. Je to kvalitný stopér, ktorý hrával aj druhú najvyššiu súťaž v Španielsku, dokonca párkrát sa objavil aj na lavičke v La Lige.“

Riešia brankára a útočníka

S michalovským kolektívom sa v priebehu tohto týždňa začali pripravovať aj ďalší dvaja skúsení ofenzívni hráči, ktorí v minulosti pôsobili v Košiciach – Blažej Vaščák a Dávid Škutka. „Vaščák s mužstvom v rámci dobrých vzťahov s kormidelníkmi iba trénuje, nič nie je isté ani v prípade Škutku. Uvidíme, ako to všetko dopadne, jedného útočníka určite ešte potrebujeme,“ uviedol Zahorčák. Zemplínčania naďalej skúšajú brankára Denisa Baráta z Vranova nad Topľou, naopak Lukáš Urminský z Pohronia už odišiel preč. „Na posilnení brankárskeho postu naďalej intenzívne pracujeme.“ V Michalovciach stále nie sú hráči z PAOK-u Solún, ktorí v klube v uplynulej sezóne hosťovali, teda Kristjan Kushta, Kristi Qose a Anastasios Dimitriadis. „S gréckym klubom sme v kontakte, rieši sa to, stále ešte nevieme s určitosťou povedať, kto z nich príde,“ doplnil.

Qose v Ružomberku

Isté už je, že do metropoly Zemplína sa nevráti šikovný defenzívny štít Qose, ktorý zamieril do Ružomberka, kde podpísal zmluvu na štyri roky. Na odchode z Michaloviec je aj stopér Michal Sipľak, ktorý je blízko prestupu do tímu účastníka poľskej Ekstraklasy Cracovie Krakov. Káder najvýchodnejšieho prvoligistu počas tejto letnej prestávky opustili aj Patrik Macej (odišiel do Dunajskej Stredy), Dominik Kunca (Ružomberok), Adrián Leško a Tomáš Sedlák (obaja zarezávajú v Prešove). Nový klub si hľadá sa Oliver Podhorin, ktorý pred pár dňami absolvoval skúšku v poľskom tíme Podbeskidzie Bielsko-Biala, podľa našich informácií však má namierené viac na západ – do českej Vlašimi.