V druhom zápase najtesnejšia prehra

2017-06-29 20:53:36

Prvoligoví futbalisti Michaloviec absolvovali vo štvrtok popoludní druhú zápasovú previerku v rámci tejto letnej prípravy. Cestovali do neďalekého Užhorodu, kde si v tamojšom športovom komplexe Kamelot zmerali sily s FC Volyň Luck, ktorý nedávno zostúpil z najvyššej ukrajinskej súťaže. Za našimi východnými hranicami prehrali žlto-modrí najtesnejším rozdielom 0:1, keď rozhodujúci gól inkasovali v 91. minúte z kopačky iba 17-ročného útočníka Vladyslava Dmytrenka. Kormidelníkovi Antonovi Šoltisovi chýbalo z rôznych príčin viacero hráčov (Kira, Božok, Sviarchynski, Bragin, Šimčák, Antonov, Bellás).

Tréner Anton Šoltis zhodnotil druhý prípravný duel nasledovne: "Opäť sme nastúpili v inej zostave, prvýkrát dostal šancu španielsky stopér José Carrillo, ktorý sa ukázal v dobrom svetle. Úvodných dvadsať minút sme sa na ihrisku hľadali, ale v ďalšom priebehu zápasu sme boli lepším tímom. Hrali sme to, čo sme chceli, len sme boli trošku netrpezliví vo finálnej fáze. Napriek tomu sme si vypracovali päť či šesť tutových šancí, len ich premieňanie musíme zlepšiť, aby sa zápas vyvíjal v náš prospech. Koncovku sme opäť nezvládli, je to pre nás výzva do ďalšej práce, aby sme ich začali premieňať. Súper bol agresívny, mal viac silových hráčov, takže nás dobre preveril po fyzickej stránke. Vypracoval si možno tri šance a jednu z nich v nadstavenom čase aj využil, keď sa presadil po štandardnej situácii."

FC Volyň Luck - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 90+. Dmytrenko

MFK ZEMPLÍN: Barát (46. Prysiazhniuk) - Vajs, Kavka, Carrillo (60. Gros), M. Kolesár (75. M. Vojtko) - Grič - I. Žofčák, S. Danko (60. P. Kolesár), Turík (60. M. Bednár), M. Koscelník - F. Serečin

Najbližšie stretnutie odohrajú Zemplínčania v sobotu 1. júla o 17. hodine vo Svidníku proti druholigovému Bardejovu.