Po gólovej prestrelke prvé víťazstvo

2017-07-08 21:17:13

Na piaty pokus sa podarilo michalovským futbalistom zaznamenať prvé víťazstvo v prebiehajúcej letnej príprave. Hráči MFK Zemplín zdolali v sobotňajšom súboji v Poľsku nováčika Ekstraklasy Górnik Zabrze cestou zo sústredenia po divokom priebehu 4:3 (1:1).

Na kvalitnom trávniku v daždivom počasí sa hral vyrovnaný zápas, v ktorom sa ako prví ujali vedenia Zemplínčania v 22. minúte po presnej hlavičke ruského útočníka Bragina - 0:1. Poliaci vyrovnali už o päť minút, keď skóroval Angulo. Za stavu 1:1 išli tímy aj do kabín. Po zmene strán padlo až päť gólov. Už v 55. minúte po prihrávke Suáreza zakončoval do prázdnej brány opäť Angulo. Aj Michalovčania bleskurýchlo vyrovnali, po priamom kope sa presadil Kavka - 2:2. Žlto-modrých dvadsať minút pred koncom poslal druhýkrát do vedenia mladík Antonov, ktorý využil zaváhanie v zadných radoch Górnika. Domácim sa znovu podarilo zrovnať skóre po premenenej penalte Wolsztynskeho v 83. minúte, avšak tesne pred koncom súboja strelil víťazný gól Michaloviec Grič - 3:4.

Tréner Anton Šoltis po triumfe nad Górnikom skonštatoval: "Odohrali sme kvalitný zápas, po vysokej prehre so Zlínom sme očakávali od chlapcov lepší výkon, čo sa aj potvrdilo. Naša organizácia hry bola dobrá, boli sme aj nebezpeční pred bránou súpera. Dali sme štyri góly, takže z pohľadu ofenzívy sme spokojní. Inkasovali sme aj viac gólov, keď sme urobili nejaké chybičky, za ktoré nás súper potrestal. To si rozoberieme, ale celkovo sme sa výkonom posunuli dopredu. Tešíme sa z prvého víťazstva v príprave a ideme ďalej."

Górnik Zabrze - MFK Zemplín Michalovce 3:4 (1:1)

Góly: 27. a 55. Angulo, 83. L. Wolsztynski (11 m) - 22. Bragin, 57. Kavka, 71. Antonov, 89. Grič

GÓRNIK: Loska - Wolniewicz, Karwot, Koj, D. Suárez - Ambrosiewicz - Kadzior (60. L. Wolsztynski), Žurkowski, Wieteska, Arcon (70. Kurzawa) - Angulo (60. Ledecky)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski, Kavka (65. Antonov), Šosták, Šimčák - Carrillo (46. M. Bednár) - M. Koscelník, Grič, I. Žofčák (46. P. Kolesár), Božok - Bragin

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú žlto-modrí v sobotu 15. júla v Družstevnej pri Hornáde proti druholigovej Lokomotíve Košice. Čas zápasu je ešte v riešení. Pre Michalovčanov to bude generálka na nový ročník Fortuna ligy.