Návrat v druhej polovici leta

2017-07-10 09:22:10

Šikovný michalovský krídelník Martin Regáli sa lieči z ďalšieho nepríjemného zranenia.

Martin, ako prebieha rehabilitácia zraneného kolena? Cítite sa už lepšie? 

Už začínam dostupovať na nohu, to je pokrok, na ktorý som veľmi čakal. Pevne verím, že sa čoskoro zapojím aj do tréningu.

Vráťme sa o pár týždňov dozadu a ozrejmime, ako došlo k nešťastnému zraneniu...

Stalo sa to v poslednom zápase minulej sezóny na Pasienkoch proti Slovanu. Už v prvej štvrťhodine som musel striedať. Viedol som loptu a ocitol som sa v súboji s protihráčom. Myslím si, že to bol Marek Rigo, ale nie som si istý. Moja noha sa dostala medzi jeho nohy, ktoré na ňu pákou tlačili a koleno to nevydržalo. Hneď mi vyskočilo a vedel som, že je zle. Prvé vyhliadky neboli optimistické, vyzeralo to na predný skrížený väz, ale napokon sa táto najhoršia diagnóza nepotvrdila. Takže môj návrat na trávniky by mal prísť po dvoch až troch mesiacoch od zranenia.

Pritom len nedávno ste sa vrátili po ročnej pauze, keď vás vyradil chrbát. Nie je toho na vás priveľa?

Veru, mám pocit, že sa na mňa tie zranenia lepia až príliš. Už nech sa to všetko konečne skončí.

Kedy budete môcť naplno trénovať?

Mohlo by to byť už asi o mesiac. Vynechám len zopár kôl v úvode novej fortunaligovej sezóny a v druhej polovici leta budem azda pripravený.

Ako vnímate letné zmeny v kádri MFK Zemplín, do ktorého sa teda čoskoro vrátite?

Veľmi ma teší príchod skúseného Miroslava Božoka z Poľska, ktorý bude ďalším z našich lídrov. Aj španielsky stopér Carrillo by mohol byť dobrou posilou. Myslím si, že oproti jari nás oslabil iba odchod Sipľaka a nebudeme tak horší. Sme o rok skúsenejší, väčšina tímu zostala pokope a je dôležité, že nám naďalej pomôže Igor Žofčák.

Vy už takisto nepatríte medzi benjamínkov a pomaly preberiete úlohu lídra. Ste na to pripravený?

Áno, aj tréner mi to už prízvukoval a ja sa na to teším. Škoda, že ma brzdia zranenia, aj proti Trenčínu som sa zranil a vypadol na tri či štyri týždne, je toho viac ako dosť. Verím, že aj od Mira Božoka sa veľa naučím a využijem to vo chvíli, keď sa ja sám zaradím medzi lídrov mužstva v kabíne aj na ihrisku.

Zdroj: fortunaliga.sk