V generálke remíza s Lokomotívou

2017-07-15 13:35:55

V sobotu odohrali svoje posledné prípravné stretnutie pred novým prvoligovým ročníkom futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V generálke nastúpili v Družstevnej pri Hornáde proti účastníkovi druhej najvyššej súťaže Lokomotíve Košice, ktorú trénuje bývalý lodivod žlto-modrých Albert Rusnák a v tíme je aj viacero hráčov s michalovskou minulosťou (Miloš Bréda, Tomáš Ilinjo, Štefan Harvila, Jakub Straka, Adam Kuľha). Fortunaligista pri Hornáde remizoval 2:2, keď jeho góly zaznamenali Vladislav Bragin a Peter Kavka.

Zemplínčania nezachytili úvod zápasu a hneď z prvého útoku inkasovali, keď Gáll šikovne prešiel cez dvoch obrancov a zoči-voči Bieszczadovi nezaváhal - 1:0. V ďalších minútach prvého dejstva režírovali hru hostia. Tým sa podarilo vyrovnať v 25. minúte zásluhou ruského kanoniera Bragina, ktorý sa presadil strelou pomedzi nohy Brédu. Prvoligista stihol do prestávky skóre aj otočiť, po rohu Žofčáka zapadla hlavička Kavku presne k žrdi a bolo 1:2. Po zmene strán sa spočiatku hra viac vyrovnala, veľkú šancu na zvýšenie náskoku však mal Bragin, ktorý však svoj druhý gól v zápase nepridal. V 71. minúte sa zo štandardky presadili aj domáci, keď zblízka prekonal Bieszczada skúsený Cicman - 2:2. V záverečnej štvrťhodine Michalovce zatlačili súpera, sľubné šance na skórovanie mali Žofčák, Antonov či Sviarchynski, ale víťazný gól sa im nepodarilo vsietiť, a tak sa súboj skončil nerozhodne.

Tréner Anton Šoltis zhodnotil generálku nasledovne: "Posledný zápas prípravy splnil účel. Myslím si, že sme podali dobrý výkon, herne to bolo v poriadku. Akurát sme stratili koncentráciu pri dvoch situáciách, pri ktorých sme urobili chybičky, čo by sa nám nemalo stávať, lebo v lige by nás to mohlo stať body. To musíme zlepšiť, takisto aj efektivitu, lebo znovu sme si vypracovali dostatok šancí, ktoré sme však nepremenili."

FC Lokomotíva Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Góly: 2. Gáll, 71. R. Cicman - 25. Bragin, 37. Kavka

FC LOKOMOTÍVA: M. Bréda - Dický, R. Cicman, L. Horváth (73. A. Kuľha), Mik. Tóth (46. P. Zajac) - Ilinjo - Cmarko, Harvila, Gáll (79. A. Sovič) - Karaš (65. J. Straka) - Človečko (67. Beli)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Šimčák - Grič (60. Šosták) - M. Koscelník (72. Antonov), I. Žofčák, S. Danko, Božok - Bragin

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. júla o 19.00 hod.: Trnava - Michalovce (1. kolo)

Sobota 29. júla o 19.00 hod.: Michalovce - Nitra (2. kolo)

Sobota 5. augusta o 19.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (3. kolo)