Na úvod sezóny najtesnejšia prehra

2017-07-22 20:16:29

Michalovským futbalistom vstup do ich tretej fortunaligovej sezóny nevyšiel. V úvodnom kole prvoligového ročníka 2017/18 prehrali v trnavskej City aréne s domácim Spartakom najtesnejším rozdielom 0:1, keď rozhodujúci gól z kopačky Štefana Pekára inkasovali už v piatej minúte.

Žlto-modrí síce začali dobre, keď už v 2. minúte mal obrovskú šancu Danko, no stroskotal na Jakubechovi, ale o tri minúty neskôr po zakončení Pekára, ktorému prihral Egho, lovil Bieszczad loptu zo siete. Domáci boli v prvom dejstve aktívnejší a v 14. minúte zakončil spoza šestnástky vysoko nad Pehlivan. V 21. minúte zahrávali Trnavčania priamy kop a po signále Tchanturishviliho v tutovke vychytal Bieszczad. Krátko na to bol poľský gólman v pohotovosti opäť, tentoraz výborne vyrazil jedovku Egha. Po polhodine hry sa začali viac osmeľovať aj Zemplínčania. V 43. minúte odcentroval Šimčák a Božok hlavičkou len tesne minul bránu. Tesne pred koncom polčasu to skúšal aj Danko, ale tiež priestor troch žrdí netrafil.

Aj úvod druhého dejstva patril Spartaku, už v 48. minúte mal obrovskú šancu na zvýšenie náskoku po chybe michalovskej obrany Tchanturishvili, avšak v plnom behu vypálil nad bránu. Tento Gruzínec bol pri chuti a prekypoval aktivitou a v 52. minúte zamestnal Bieszczada znovu, Poliak opäť zachránil Michalovce. V záverečnej polhodine už boli aktívnejší hostia, ktorí sa snažili s výsledkom niečo urobiť, ale do koncovky sa dostávali len sporadicky. V 72. minúte po Božokovom centri zakončil vedľa Koscelník, o čosi neskôr sa hlavou nepresadil ani mladý Bragin. V samom závere sa Bieszczad zapotil pri ďalekonosnej strele striedajúceho Tambeho, ktorú musel skrotiť až na dvakrát. Trnava tak zdolala MFK Zemplín tesne 1:0.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 5. Š. Pekár

ŽK: 42. Godál - 8. Bragin, 33. Božok, 39. M. Koscelník, 86. Turík

Rozhodovali: Marhefka - Slyško, Žákech; 2134 divákov

FC SPARTAK: A. Jakubech - Kadlec, Martin Tóth, Godál, Čonka - Pehlivan, L. Greššák - Tchanturishvili, Š. Pekár (90+. Hladík), Jirka (75. L. Mihálik) - Egho (83. Tambe)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski, Kavka, Šosták, Šimčák - Grič - M. Koscelník, I. Žofčák, S. Danko (68. Turík), Božok (74. Antonov) - Bragin Hlasy trénerov:

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: "Góly menia zápasy. My sme vstúpili do zápasu dobre, na začiatok Jakubech skvele zasiahol a onedlho sme dali gól. Do druhého polčasu sme pridali na agresivite, škoda, že sme nedali druhý gól. Posledných 20 minút som bol nervózny, pretože hrozilo vyrovnanie. Michalovce hrali dobre, kontrolovali hru, napriek tomu myslím, že sme si zaslúžili vyhrať."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Odchádzame smutní, pretože sme siahali na bod. Škoda úvodnej nevyužitej šance, po ktorej nás súper potrestal. V ďalšom priebehu sme sa ťažko presadzovali, ľahko sme strácali lopty, keď chceme uspieť musíme tieto chyby odstrániť."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. júla o 19.00 hod.: Nitra - Michalovce (2. kolo)

Sobota 5. augusta o 19.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (3. kolo)

Sobota 12. augusta o 18.30 hod.: Michalovce - Prešov (4. kolo)