Pod Zoborom kožu lacno nepredajú

2017-07-29 10:41:58

V sobotu mali po dlhej dobe v lige nastúpiť michalovskí futbalisti na svojom štadióne, ale na návrat domov si ešte musia chvíľu počkať. Súboj s Nitrou odohrajú pod Zoborom, lebo novučičký trávnik v ich stánku ešte nie je v takej kondícii, aby sa na ňom už mohlo hrať. Tak v piatok ráno vyrazili k nováčikovi s bodovými pohnútkami.

Musia zlepšiť koncovku

Žlto-modrí pred týždňom v ligovej ouvertúre vyšli naprázdno v Trnave, keď opäť raz zlyhali v koncovke. Prehrali tam 0:1, takže v Nitre budú mať druhý pokus na to, aby prvýkrát v sezóne skórovali aj zabodovali. „Musíme sa najmä vyvarovať ľahkých chýb v našej obrannej zóne. Tiež potrebujeme zlepšiť koncovku. Keď budeme mať väčší pokoj a chladnokrvnosť v zakončení respektíve vo finálnej fáze, tak máme pod Zoborom šancu na úspech,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorý bude mať k dispozícii už aj dvojicu legionárov španielskeho stopéra Josého Carrilla Mancillu a albánskeho útočníka Kristjana Kushtu.

Sebavedomí domáci

Nitrania svoj návrat do najvyššej súťaže po trojročnej pauze okorenili víťazstvom 1:0 nad úradujúcim majstrom zo Žiliny. O ich triumfe rozhodol mladík Filip Balaj, na ktorého upozorňuje aj michalovský lodivod. „Je to strelec, ktorý vie dať gól, avšak pozor si musíme dávať nielen na neho, ale aj na ostatných hráčov. Nitra má rýchly prechod do útoku. Vieme, čo máme od nej čakať, sme na ňu pripravení. Vyhrala prvý zápas, takže bude sebavedomá. Je tam futbalový boom, určite príde veľa divákov, ktorí verím, že vytvoria výbornú atmosféru. U nováčika však nenastúpime v porazeneckej nálade a našu kožu určite lacno nepredáme,“ odhodlane zakončil debatu Šoltis.

Zdroj: denník Korzár