U nováčika sme získali prvý bod v sezóne

2017-07-29 20:08:13

Bezgólovú remízu zaknihovali v sobotu večer na nitrianskej pôde futbalisti Michaloviec. Vďaka nej si tak do tabuľky pripísali premiérový bod v tejto sezóne Fortuna ligy. Zaujímavosťou stretnutia bolo, že v ňom nepadol ani jeden gól a nebola udelená ani jedna žltá karta.

Pod Zoborom sa vo výbornej atmosfére od úvodných minút hral svižný futbal. Prvá desaťminútovka bola oťukávacia, až v 11. minúte prišiel moment, ktorý divákov dvihol zo sedadiel. Skúsený Kóňa vystrelil spoza šestnástky ľavačkou do bočnej siete. Žlto-modrí odpovedali o štyri minúty neskôr Božokovým centrom, po ktorom Žofčák hlavou namieril len do stredu brány. V 22. minúte sa po pravej strane predral domáci Valenta, dostal sa až do pokutového územia, odkiaľ vypálil vedľa. Krátko na to v priebehu niekoľkých sekúnd mali Michalovčania dve obrovské šance: najprv nebezpečne strieľal Božok a vzápätí po centri Šimčáka "rybičku" Žofčáka skvele zneškodnil Hroššo. Po uplynutí polhodiny hry musel nitriansky brankár zasahovať aj po ďalekonosnej strele Sviarchynskeho. Na druhej strane chýbali Fábryho pokusu centimetre a v 43. minúte z dobrej pozície vystrelil nad bránu Božok.

V druhom dejstve hry už diváci toľko šancí ako v prvom nevideli. Domáci hneď pohrozili novým mužom na ihrisku Kotríkom, ktorý však Bieszczada nezamestnal. V 52. minúte po Šimčákovom centri hlavičkoval mimo nitrianskej brány Bragin a hneď na opačnej strane po peknej kombinačnej akcii Ivančíkovu strelu chytil michalovský gólman. Niekoľko minút boli aktívnejší domáci hráči, ale pozorná defenzíva MFK Zemplín ich do žiadnej šance nepustila. V 63. minúte musel po nebezpečnom rohovom kope Božoka zasahovať Hroššo. Záverečná štvrťhodina zápasu patrila Zemplínčanom, ktorí zatlačili nováčika, ale takisto si žiadnu tutovku nevypracovali. Do hlavičkového zakončenia sa síce dvakrát dostal Kushta, ale v oboch prípadoch išla lopta vysoko nad, a tak sa súperi rozišli zmierlivo po bezgólovej remíze.

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 0:0

Rozhodovali: Pavlík - T. Somoláni, Roszbeck; 2870 divákov

FC: Hroššo - Kuník, R. Križan, Niba, J. Chovanec – Šimončič – R. Valenta (81. Abrahám), A. Fábry (46. Kotrík), Kóňa, Ivančík (67. Ngeyitala Lola) - Balaj

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski, Kavka, Šosták, Šimčák - Carrillo (76. M. Koscelník) - I. Žofčák, Grič, S. Danko, Božok (81. Turík) - Bragin (73. Kushta)

Hlasy trénerov:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Pozitívnu emóciu na štadión medzi tých ľudí, ktorým znovu ďakujem v mene hráčov, že prišli, by bol priniesol gól z našej strany, ktorého sme sa ale nedočkali. Myslím si, že remíza bola spravodlivá. Zápas nám ukázal, že my nič nemôžeme predbehnúť. Máme štyri body z dvoch zápasov, čo je slušné. Budeme sa snažiť v ďalších zápasoch, aby to bolo lepšie. Do budúcna chceme priniesť pozitívnu emóciu v podobe gólu. Zápas sa niesol v duchu fair-play a ďakujem súperovi, že predviedol pekný futbal. Z našej strany to mohlo byť ešte o trochu kvalitnejšie."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Dnes sme videli najmä prvý polčas z oboch strán veľmi kvalitný zápas. Obe mužstvá hrali útočne. My sme mali možno čistejšie šance, ale Hroššo nám to chytil. Druhý polčas tempo hry upadlo. Snažili sme sa vyhrať, ale gól sme nedali. S bodom sme spokojní."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. augusta o 19.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (3. kolo FL)

Streda 9. augusta o 16.30 hod.: Bacúch - Michalovce (2. kolo SC)

Sobota 12. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Prešov (3. kolo FL)