K trom bodom boli bližšie ako domáci

2017-07-31 10:15:23

Prvý nerozhodný výsledok v novej prvoligovej sezóne sa zrodil v sobotu na štadióne pod Zoborom. Z Nitry sa s bodom vrátili futbalisti Michaloviec, ktorí si tak vďaka bezgólovej remíze pripísali do tabuľky premiérový bod v tomto ročníku. Deľba bodov je spravodlivá, aj keď o niečo bližšie k víťazstvu boli Zemplínčania.

Výborný prvý polčas

Pri pohľade na zápasovú štatistiku – žiadny gól, ani jedno kartové napomínanie – sa môže zdať, že v Nitre to bola futbalová nuda. Opak bol však pravdou. Takmer tritisíc divákov, ktorí zavítali na štadión, sa rozhodne nenudilo. „Zápas mal hlavne v prvom polčase kvalitu, hralo sa rýchlo, obe mužstvá útočili a snažili sa skórovať. Po prestávke už tempo hry opadlo, aj šancí už bolo oveľa menej. Išli sme k nováčikovi aspoň po bod, ten máme, takže sme spokojní,“ skonštatoval kormidelník michalovského tímu Anton Šoltis, ktorému v sobotu na lavičke prvýkrát asistoval Jozef Majoroš. „Po hernej stránke sme predovšetkým v úvodnom dejstve predviedli veľmi dobrý výkon. Vytvorili sme si tri či štyri výborné šance, ale domácich od gólu zachránil brankár Hroššo. Chýbalo nám aj trošku šťastia.“

Majú na čom stavať

V koncovke paradoxne zlyhali najskúsenejší hráči MFK Zemplín Igor Žofčák a Miroslav Božok, a tak si mužstvo od Laborca na prvú gólovú radosť v tejto sezóne musí ešte počkať. Snáď to už do tretice v Podbrezovej vyjde... „Vo finálnej fáze sme mohli byť o niečo chladnokrvnejší a efektívnejší. Keď chceme vyhrávať, musíme dávať góly. Boli sme lepší ako súper, len treba zlepšiť finálnu fázu, aby sme vedeli rozhodnúť zápas vo svoj prospech. Napriek tomu chlapcom nemám čo vyčítať, snaha aj aktivita tam bola,“ pokračoval. „Ideme ďalej, máme na čom stavať. Chlapci sa presvedčili, že keď pristúpia k súboju zodpovedne, prídu aj šance. Góly sa očakávajú hlavne od útočníkov, ktorých máme mladých. Treba im dať čas a priestor. Snaha u nich je a ja verím, že jedným streleným gólom sa chytia,“ uviedol Šoltis.

Zdroj: denník Korzár