Z Podbrezovej bez bodového zisku

2017-08-05 20:13:44

S prázdnymi rukami sa vracajú z podbrezovskej pôdy futbalisti Michaloviec, ktorí v súboji 3. kola Fortuna ligy podľahli "železiarom" najtesnejším rozdielom 0:1. Jediný gól zápasu inkasovali v 65. minúte po ďalekonosnej strele Lazara Djordjeviča. Zemplínčania tak stále čakajú nielen na prvé víťazstvo, ale aj prvý gól v tejto prvoligovej sezóne.

Na Horehroní sa hral vyrovnaný futbal, no viac príležitostí si dokázali vybojovať domáci hráči. Už v 4. minúte sa do dobrej streleckej pozície dostal Rendla a proti jeho zakončeniu výborne zasiahol Bieszczad. O desať minút bol poľský gólman v pohotovosti opäť, keď prečítal prihrávku Viazanka v nebezpečnom území. Krátko na to Bieszczada poriadne natiahol Kuzma, ktorý zakončoval nepríjemne spoza obrancu. Po polhodine hry to skúšal aj Viazanko, ale na michalovského brankára nevyzrel ani on. V 35. minúte mohli udrieť žlto-modrí, po priamom kope Božoka hlavičkoval Bragin vedľa brány. Vyrovnaný futbal pokračoval a spravodlivou remízou sa aj skončilo prvé dejstvo hry.

Po prestávke začali Michalovčania aktívne, ale do zakončenia sa znovu dostala Podbrezová, keď v 51. minúte po priamom kope Kuzmu dobre zakročil Bieszczad. Vzápätí sa zrodila najväčšia šanca "šoltisovcov" v zápase, po výbornom centri Božoka z dobrej pozície hlavou zakončil nad bránu Bragin. Michalovce boli pri chuti a na pár minút zatlačili domácich. Do stredu brány strieľal Grič a o pár sekúnd neskôr vytlačil Danka zo zakončenia domáci obranca. V 63. minúte odcentroval Viazanko na striedajúceho Válovčana, ktorého hlavička smerovala nad. O dve minúty sa už podbrezovskí priaznivci radovali: K odrazenej lopte sa dostal Djordjevič a na jeho krížnu strelu z takmer 30 metrov Bieszczad ani nezareagoval - 1:0. V záverečnej štvrťhodine ešte Zemplínčania vyvinuli zvýšenú snahu o vyrovnanie, ale gól sa im vsietiť nepodarilo, aj keď do zakončení sa dostali postupne Antonov, Danko a Žofčák.

FK Železiarne Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 65. Djordjevič

ŽK: 34. Kostelný, 78. D. Leško - 36. Kavka

Rozhodovali: Ochotnický - Hancko, E. Weiss; 1080 divákov

FK ŽELEZIARNE: M. Kuciak – M. Turňa, Kostelný, Krivák, Djordjevič – Migaľa, Kupčík – M. Viazanko, K. Kuzma (62. D. Leško), Bernadina (46. Válovčan) - A. Rendla (86. Bilič)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Šimčák - Grič - M. Koscelník (71. Antonov), I. Žofčák, S. Danko, Božok - Bragin (71. Kushta)

Hlasy trénerov:

Karol Praženica, tréner Podbrezovej: "Od začiatku sme chceli súpera dostať pod tlak, aj sa nám to darilo, no nepremieňali sme šance. Po zmene strán o všetkom rozhodol prekrásny gól Djordeviča, myslím si, že sme si víťazstvo aj vďaka tomuto momentu zaslúžili."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Najmä prechodová fáza nám robila v prvom polčase problémy, postupne sme sa zlepšovali, mali aj možnosti, no pri zakončení nám chýbal väčší pokoj."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 9. augusta o 16.30 hod.: Bacúch - Michalovce (2. kolo SC)

Sobota 12. augusta o 18.30 hod.: Michalovce - Prešov (4. kolo FL)

Sobota 19. augusta o 19.00 hod.: Trenčín - Michalovce (5. kolo FL)