Strelecké mlčanie naďalej trvá

2017-08-08 08:48:08

Futbalisti michalovského MFK Zemplín stále čakajú na premiérový gól v novej prvoligovej sezóne. Súperovu bránu sa im nepodarilo odkliať ani na tretí pokus, keď v sobotu prehrali na trávniku Podbrezovej najtesnejším rozdielom 0:1. Prvé body pre „železiarov“ zariadil necelú polhodinu pred koncom po exportnej trefe srbský obranca Lazar Djordjevič.

Zlý prvý polčas

Na podbrezovskej pôde sa v sobotu dalo bodovať, aj keď domáci boli o trošku lepší a vypracovali si aj viac príležitostí. Jednu z nich aj využili, gólový projektil bol nechytateľný. „Prvý polčas bol z našej strany veľmi zlý. Zložito sme riešili prechodovú fázu, boli sme viac nebezpeční sami pre seba. Stačilo tie situácie riešiť jednoduchšie. Z toho sme sa nevedeli celé prvé dejstvo. Súper nás dobre napádal a hral agresívne. Po zmene strán to už bolo z našej strany oveľa lepšie, mali sme aj zopár príležitostí, či už Danko, Bragin či Grič. Keby sme išli do vedenia, bol by to iný zápas. Namiesto toho sme dostali ďalší veľmi lacný gól po strele z takmer 30 metrov. Potom sme sa ešte snažili o vyrovnanie, mali sme k dispozícii viacero štandardných situácií, ale nedokázali sme ich využiť, preto nemáme ani bod,“ zhodnotil duel na Horehroní tréner Anton Šoltis.

Musia ešte pridať

Jeho zverenci na ligovej scéne mlčia už 304 minút. „U hráčov mi chýbalo väčšie sebavedomie pri zakončení. Musia si viac veriť, že ten gól môžu dať. Chlapci sa musia do zápasu ešte viac vložiť a oddať sa mu. Iba toľko toho nestačí. To je jediná cesta, ako to zlomiť. Taký výkon, aký sme predviedli v Podbrezovej, nám doma proti Prešovu určite na víťazstvo nebude stačiť. Musíme rozhodne pridať,“ tvrdil michalovský lodivod. Šoltis bol po treťom vystúpení v novej sezóne trošku nasrdený aj na rozhodcov. „Mali zvláštne posudzovanie niektorých faulov, pretože viaceré boli na hranici dovoleného a oni ich pustili. Domáci hrali veľmi agresívne, niektorí naši hráči končili zápas s krvavými šrámami. Nechcem, aby to vyznelo ako výhovorka, ale posudzovanie faulov nebolo v poriadku,“ dodal Šoltis.

V stredu pohár

Zemplínčanov teraz čaká „anglický“ týždeň, pretože už v stredu o 16.30 hod. nastúpia na pôde piatoligového Bacúcha na súboj 2. kola Slovnaft Cupu a hneď v sobotu pokrstia novučičký trávnik na svojom štadióne v derby zápase proti Prešovu. Práve pohárový súboj proti veľkému outsiderovi môže pomôcť žlto-modrým k pretrhnutiu streleckej smoly. „Dúfam, že tomu tak bude. Chlapci musia pri každej jednej možnosti, do ktorej sa dostanú, myslieť na to, že ten gól chcú dať. Jedine tak to zlomíme a budeme si viac veriť. Máme na hrote mladého útočníka, ktorý potrebuje ešte čas. Niektorým hráčom chýbajú skúsenosti, ale tie musia nahradiť niečím iným. Ja pevne verím, že už sa to konečne zlomí a v pohári a potom aj v lige, už začneme strieľať góly,“ zaželal si na záver 41-ročný kormidelník MFK Zemplín.

Zdroj: MY Zemplínske noviny