Pohodlný pohárový postup žlto-modrých

2017-08-09 18:05:45

Michalovskí futbalisti si vybojovali hravý postup do ďalšej fázy našej najvyššej pohárovej súťaže Slovnaft Cupu, keď na trávniku piatoligového Bacúcha triumfovali jednoznačne 7:2. Zemplínčania už do prestávky viedli pred peknou návštevou (1100 divákov) nad stredoslovákmi vysoko 6:0. Za žlto-modrých sa dvakrát gólovo presadil Anton Antonov a po jednom zásahu pridali Kristjan Kushta, Martin Koscelník, Igor Žofčák, Peter Kavka a Vladislav Bragin. Naši futbalisti tak ukončili tohtosezónne strelecké mlčanie a skvele sa naladili na sobotňajšie prestížne derby s prešovským Tatranom.

Aj v 3. kole Slovnaft Cupu pocestujú Michalovčania na stredné Slovensko, pretože ich ďalších pohárovým súperom bude TJ Sklotatran Poltár, účastník IV. ligy skupiny Juh SsFZ, ktorý si vybojoval postup po hladkej domácej výhre 5:1 nad Šalkovou.

Tréner Anton Šoltis po víťazstve v Bacúchu skonštatoval: "K súperovi sme išli s jasným cieľom postúpiť. Som rád, že chlapci k zápasu pristúpili zodpovedne a už v prvom polčase rozhodli o víťazstve a postupe do ďalšieho kola. Chceli sme čo najskôr streliť nejaké góly, aby sa nám hralo ľahšie, a to sa nám aj podarilo. Boli sme príjemne prekvapení z prostredia v Bacúchu. Bol tam veľmi pekný futbalový stánok, kvalitný trávnik, pohľadný areál aj milí ľudia. Ideme ďalej, bola to dobrá príprava na zápas s Prešovom. Veríme, že streleckú smolu sme už ukončili a aj v derby s Tatranom nejaké góly dáme a všetky tri body zostanú v sobotu doma."

FK 09 Bacúch - MFK Zemplín Michalovce 2:7 (0:6)

do 3. kola SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 68. T. Giertl, 82. Švantner - 11. a 38. Antonov, 20. Kushta, 22. M. Koscelník, 27. I. Žofčák, 37. Kavka, 89. Bragin

Rozhodovali: Nemček - Mókoš, Jánošík; 1100 divákov

FK 09: Palider - Jakuba, Švidraň, Meškan, T. Giertl - Košičiar (36. Nikel) - Švantner, Dekrét, Vraniak, Mucha (56. Kurek) - Gemzický (23. Lenďák)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Kolesár, Kavka, Carrillo, Šimčák - M. Bednár - I. Žofčák (46. Božok), S. Danko (46. P. Kolesár), Antonov, M. Koscelník - Kushta (65. Bragin)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. augusta o 18.30 hod.: Michalovce - Prešov (4. kolo FL)

Sobota 19. augusta o 19.00 hod.: Trenčín - Michalovce (5. kolo FL)

Sobota 26. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (6. kolo FL)