MFK Zemplín v lige konečne doma!

2017-08-11 19:05:47

Futbalisti Michaloviec pre rekonštrukciu a modernizáciu štadióna museli cestovať za svojimi súpermi, u ktorých odohrali aj svoje "domáce" zápasy. Hráči MFK Zemplín sa po dlhých deviatich mesiacoch vrátia do domovského stánku: v rámci 4. kola najvyššej súťaže v sobotu 12. augusta o 18.30 h privítajú zverenci trénera Antona Šoltisa vo "východniarskom" súboji 1. FC Tatran Prešov.

"Bola to fakt strašne dlhá doba, čo sme nehrali doma. V prostredí, v ktorom sme veľmi silní. Výjazdy von, týždeň čo týždeň, neboli ideálne. Konečne sa však už všetko spravilo, máme tu zmodernizovaný štadión s novým trávnikom. Verím, že ho pokrstíme víťazstvom," citoval portál profutbal.sk slová krídelníka Martina Koscelníka. Dvadsaťdvaročného futbalistu Michaloviec ako odchovanca klubu teší progres MFK Zemplín: "Je super, že sa tu vybudoval takýto štadión s výborným zázemím. Ide to stále na vyššiu úroveň. Som veľmi rád."

Michalovský tím v doterajších troch kolách nového ročníka Fortuna ligy ako jediný z tucta tímov ešte neskóroval. Náladu si zlepšil presvedčivým víťazstvom 7:2 na pôde FK 09 Bacúch v stredajšom stretnutí 2. kola futbalového Slovnaft Cupu 2017/2018. "Povedali sme si, že nič nesmieme podceniť, pretože to by bola tá najhoršia vec. Vybehli sme na nich, už v prvom polčase sme dali šesť gólov. Potom sme síce trošku poľavili z tempa, no postúpili sme, čo bol náš cieľ," uviedol Koscelník. Ten verí, že nejaké góly si "žlto-modrí" nechali aj na spomenutý sobotňajší ligový súboj: "Víťazne sme sa naladili. Aj proti Prešovu musíme premeniť čo najviac šancí. Dúfam, že nám strelecká forma vydrží. Na efektivite v koncovke pracujeme dlhodobo. Dostávame sa do šancí, no zatiaľ, čo my tri nepremeníme, súper sa dostane do jednej a z tej strelí gól. Je to derby a derby ešte asi nikdy nebolo ľahké. Tatran vyhral v Žiline (3:2), k tomu dvakrát vysoko prehral (na úvod proti Slovanu 1:5 a v 3. kole tiež "doma" v Poprade s nováčikom z Nitry 0:4, pozn.). Prešov je súper, od ktorého nevieme, čo čakať. Má vo svojom strede niekoľko skúsených hráčov, musíme si dať pozor. Hráme prvý zápas po dlhom čase na domácom štadióne, musíme na nich vybehnúť. Verím, že nás diváci podporia, prídu v hojnom počte a potešíme ich ziskom troch bodov."

Zdroj: SITA