V derby sme ťahali za kratší koniec

2017-08-12 20:32:29

Návrat michalovských futbalistov na domovský štadión nedopadol dobre. Žlto-modrí pred peknou návštevou pokrstili novučičký trávnik s vyhrievaním najtesnejšou prehrou 0:1 s východniarskym rivalom z Prešova. O triumfe Tatrana rozhodol krátko po prestávke trebišovský rodák Roland Černák.

Zemplínsko-šarišské derby sa hralo v príjemnom počasí, avšak trošku ho kazil nepríjemný vietor, ktorý sa v druhom polčase ešte viac rozfúkal. Ako prví pohrozili domáci, už v 2. minúte odcentroval Žofčák na Božoka, ktorý sa však hlavou nepresadil. O šesť minút na to však prišla prvá tutovka Prešova, Adekunle však v obrovskej šanci prekopol Bieszczadovu svätyňu. Poľský brankár si zakrátko poradil s nepríjemnou strelou Černáka a po polhodine hry zneškodnil aj priamy kop tohto hráča z nebezpečnej vzdialenosti. V 38. minúte to z trestného kopu skúšal aj domáci Kavka, namieril však nad, a o päť minút neskôr i Žofčák, toho vychytal pripravený Talian. Vyrovnané prvé dejstvo hry tak gól neprinieslo a mužstvá odchádzali do kabín za nerozhodného stavu.

V druhom polčase naďalej Tatran dobre bránil a vyrážal do protiútokov, kým Michalovčania boli vpredu totálne bezzubí. V 53. minúte domáci pykali za chybu v strede poľa. Katona peknou prihrávkou poslal do úniku Černáka, ktorý obišiel aj brankára a poslal loptu do siete - 0:1. Po strelenom góle sa zeleno-bieli ešte viac zatiahli do defenzívnej ulity, domáci sa usadili na ich polovici, ale v ofenzíve nedokázali vôbec nič vymyslieť. V 65. minúte už diváci dvíhali ruky nad hlavy po priamom kope Božoka, avšak navrátilec rozvlnil len vonkajšiu sieť. Na druhej strane mohol potrestať ďalšiu chybu domácich Exmichalovčan Sedlák, jeho tiahla strela však išla tesne vedľa brány. Blízko k vyrovnaniu bol v 72. minúte Koscelník, ktorého bombu spoza šestnástky Talian s veľkou námahou vyboxoval na roh. A keď sa neujali ani strely Griča či Bragina, zrodilo sa pri Laborci nečakané víťazstvo hostí...

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 0:1 (0:0)

Gól: 53. R. Černák

ŽK: 42. Antonov, 54. Sviarchynski, 55. Božok - 49. T. Sedlák, 57. R. Kačala

Rozhodovali: Kružliak - Roszbeck, Štrbo; 2563 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Šimčák - Grič - I. Žofčák, S. Danko (79. P. Kolesár), Antonov (46. M. Koscelník), Božok - Kushta (64. Bragin)

1. FC TATRAN: Talian - R. Kačala, Udeh, P. Jacko, J. Dzurík – T. Sedlák, Bartek - Adekunle (88. Dupkala), Katona (77. D. Keresteš), R. Černák – Wiezik (73. Grešák)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Do zápasu sme chceli vstúpiť aktívne. Po dlhých deviatich mesiacoch sme chceli prebudiť diváka, no z aktívnych zámerov sme prešli do nervozity. Viazla nám kombinácia, ťažko sme sa presadzovali. Súper hral veľmi dobre organizovane a dostal sa do viacerých brejkov. V druhom polčase sme chceli zlepšiť kombináciu v strede poľa, no urobili sme chybu a dostali sme gól. Snažili sme sa o vyrovnanie, no v ofenzíve nám chýba moment prekvapenia. Centrované lopty tam síce boli, no cítime absenciu skúseností najmä v ofenzíve."

Miroslav Jantek, tréner 1. FC Tatran Prešov: "Do Michaloviec sme prišli s určitým zámerom. Zmenili sme rozostavenie a chceli sme byť aktívni. Myslím si, že sa nám to podarilo. Už v prvom polčase sme mali niekoľko príležitostí na skórovanie, napokon to padlo v druhom. Po zisku lopty bol náš zámer prejsť okamžite do protiútoku. Naše zámery nám vychádzali. Gólových príležitostí sme mali viac, takže naše víťazstvo je asi zaslúžené."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. augusta o 19.00 hod.: Trenčín - Michalovce (5. kolo)

Sobota 26. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (6. kolo)

Sobota 9. septembra o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (7. kolo)