Strelíme gól pod hradom Matúša Čáka?

2017-08-19 08:34:52

Michalovskí futbalisti nastúpia v sobotu 19. augusta o 19. hodine na svoj štvrtý prvoligový zápas v aktuálnej sezóne. Predstavia sa na pôde AS Trenčín, s ktorým mali v uplynulom ročníku priaznivú bilanciu - dvakrát ho zdolal (2:1 a 2:0), raz mu podľahol (1:4). Ako môžeme z výsledkov vyčítať, žlto-modrí sa v každom súboji s dvojnásobným slovenským majstrom dokázali strelecky presadiť. Podarí sa im napnúť sieť AS aj tentoraz a prelomia tak gólové mlčanie v lige, ktoré trvá už 394 minút?

Zemplínčania pred pár dňami posilnili svoju ofenzívu útočníkom Tinom Matičom, ktorý prišiel na ročné hosťovanie z poľskej Legie Varšava. Mládežnícky reprezentant Chorvátska nechýba ani v michalovskej výprave na trenčiansky zápas, tréneri veria, že sa jeho transfer podarí do úvodného výkopu dotiahnuť. Objaví sa nová akvizícia hneď aj v základnej zostave? "Zatiaľ sme sa nerozhodli, ešte nad tým premýšľame. Avšak určite plánujeme Matiča počas duelu využiť, aby sme ho videli v zápasovej akcii. Dúfame, že jeho aklimatizácia u nás nebude trvať dlho, predsa len je to Európan, predtým pôsobil v neďalekom Poľsku, takže s tým by nemusel problém," povedal nám v piatok cestou na zápas tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Michalovčania vycestovali na ďalší ligový súboj už v piatok ráno a prenocovali v Uherskom Brode, kde nedávno absolvovali aj krátke sústredenie. Na Morave si aj zatrénovali. Trénerom chýba Stanislav Danko, ktorého skolila viróza, ale k dispozícii už majú Jozefa-Šimona Turíka. Ako na Trenčín? "Je to kvalitný súper, ktorý je silný v ofenzíve. Na svojej umelej tráve hrá rýchly futbal predovšetkým po krídlach, takže na to si treba dávať veľký pozor. Musíme zatvárať kraje, dostupovať ku hráčom a byť kompaktní. Cesta k úspechu by mohla viesť cez rýchle protiútoky. Dúfam, že nejaké sa nám podarí dotiahnuť do gólového konca a konečne sa strelecky chytíme," dodal Šoltis.