Starší dorastenci na úvod s prehrou

2017-08-19 12:23:02

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce majú za sebou neúspešný vstup do novej prvoligovej sezóny. V úvodnom kole prehrali na vlastnom trávniku s Podbrezovou najtesnejším rozdielom 1:2, keď jediný presný zásah žlto-modrých zaznamenal striedajúci Maroš Jakubov.

Stretnutie sa hralo na hlavnom ihrisku a o niečo v ňom boli aktívnejší domáci hráči, ktorí držali častejšie loptu na kopačkách, avšak cez pozornú defenzívu "železiarov" sa nedokázali presadiť. Nebezpečnejší v útoku boli paradoxne hostia, ktorí si v prvom polčase vypracovali dve veľké príležitosti, no Michalovčanov skvelými zákrokmi podržal brankár Slávik. Podbrezovej vyšiel vstup do druhého dejstva, keď už po niekoľkých desiatkach sekúnd hry otvoril skóre Mejri - 0:1. A keď o približne desať minút na to zvýšil po brejku už na rozdiel dvoch gólov Vodilka, vyzeralo to so zverencami nového trénera Ladislava Šimča zle-nedobre. Zemplínčania sa však nepoložili, zvýšili úsilie a po jednej štandardke poslal odrazenú loptu do siete Jakubov, ktorý vykresal iskierku nádeje. V úplnom závere ešte domáci zatlačili hostí a ich hrdinom mohol byť Jakubov, ktorý nastrelil iba žrď, a tak Michalovce na úvod sezóny vyšli bodovo naprázdno.

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 1:2 (0:0)

Góly: 79. Jakubov - 46. Mejri, 57. Vodilka

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Vojtovič, Gužiňák, D. Špak, Lašík - M. Vojtko - Bach (40. Štedl), D. Saxa, M. Dzurjo, Princz (62. A. Pačinda) - M. Vaško (74. Jakubov)

Najbližší program MFK Zemplín U19:

Streda 23. augusta o 11.00 hod.: Nitra - Michalovce (2. kolo)

Sobota 26. augusta o 11.00 hod.: Michalovce - Senica (3. kolo)

Streda 30. augusta o 11.00 hod.: Michalovce - Prešov (4. kolo)