Z Trenčína si vezieme prvé víťazstvo!

2017-08-19 20:05:08

Konečne! Michalovskí futbalisti dosiahli v sobotňajšom stretnutí 5. kola Fortuna ligy na trenčianskej pôde prvé góly aj víťazstvo v tejto majstrovskej sezóne. Pod hradom Matúša Čáka triumfovali zverenci kormidelníka Antona Šoltisa 2:1, keď sa našim hrdinom stal dvojgólový Martin Koscelník.

Obom mužstvám sa v poslednom období nedarilo, preto obaja tréneri pristúpili k viacerým zmenám v zostave. V tej michalovskej sa premiérovo objavila aj nová akvizícia, chorvátsky útočník Tin Matič. Úvodné minúty zápasu veľa vzruchu pred bránami nepriniesli. Až tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry nebezpečne po zemi krížne vystrelil El Mahdioui, ale Kirovu bránu tesne minul. Na opačnej strane v 24. minúte po trestnom kope Božoka hlavou netrafil medzi tri žrde ani Grič. Trenčania boli aktívnejší a v 32. minúte mal gól na kopačke Paur, no v tutovke minul bránu. O desať minút neskôr prišla ďalšia obrovská šanca tohto hráča: Najprv vystrelil spoza pokutového územia Mance, Kira loptu vyrazil iba pred seba a Paur v čistej príležitosti nastrelil iba jeho nohu.

Aj po zmene strán diktovali tempo hry domáci futbalisti. V 59. minúte sa už takmer dostali do vedenia, avšak parádna strela aktívneho El Mahdioui skončila len na ľavej žrdi Kirovej svätyne. Zemplínčania gólovo udreli ako blesk z jasného neba v 65. minúte. Šimčák odcentroval do šestnástky a na zadnej žrdi pripravený Koscelník hlavou poslal loptu do siete - 0:1. Domáci sa ani nestihli z tohto úderu spamätať a inkasovali druhý. Po rohu Žofčáka opäť hlavou skóroval Koscelník - 0:2! V 75. minúte už mohli žlto-modrí vyhrávať rozdielom triedy, no Žofčák z priameho kopu opečiatkoval iba brvno Šemrincovej brány. Vzápätí sa dočkali domáci kontaktného gólu, keď Gong dotlačil do brány center El Mahdiouiho. Trenčania "zavreli" Michalovčanov na ich polovicu, ale tí bránili jednogólový náskok zubami-nechtami. V poslednej minúte riadnej hracej doby však oň mohli prísť, keď Kleščík hlavou zakončil do pravej žrde. Záverečný tlak už "šoltisovci" ustáli, a tak sa mohli radovať zo zisku cenných troch bodov.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)

Góly: 76. Gong - 65. a 70. M. Koscelník

ŽK: 72. M. Šulek, 85. Beridze, 87. El Mahdioui - 46. Grič, 84. M. Bednár

Rozhodovali: Horváth - Ferenc, P. Bednár; 1615 divákov

AS: Šemrinec – Kleščík, M. Šulek, Šalata, Skovajsa – Paur (71. Janga), El Mahdioui, Zubairu – Gong, Mance (71. Čatakovič), Kvocera (46. Beridze)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Božok - Grič, M. Bednár - M. Koscelník (90+. Turík), I. Žofčák, Šimčák (90+. P. Kolesár) - T. Matič (79. Bragin)

Hlasy trénerov:

Martin Ševela, tréner Trenčína: Šťastena sa od nás dlhodobo odvrátila. Prvý polčas bol jasne v našej réžii, už do prestávky sme mohli rozhodnúť. S efektivitou si vôbec netykáme. Po prestávke sme mali tlak, ale nedokázali sme sa presadiť. Dva razy sme nastrelili konštrukciu brány. Chcenie bolo na hráčoch vidieť, ale keď nevyužijeme najvyloženejšie príležitosti, nemôžeme bodovať. S výsledkom nie sme spokojní, takže musíme hľadať spôsob, ako zefektívniť našu hru.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: Vyšla nám taktika. Vedeli sme, v čom je Trenčín silný. Prehusťovali sme strednú zónu ihriska. V prvom polčase sme neboli nebezpeční ako sme chceli. Po prestávke sme využili dve brejkové situácie. V závere sme mali aj kus šťastia, ktoré k futbalu patrí. Chlapcom ďakujem za predvedený výkon.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 26. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (6. kolo FL)

Sobota 9. septembra o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (7. kolo FL)

Streda 13. septembra o 16.00 hod.: Poltár - Michalovce (3. kolo SC)