Strelecké suchoty ukončil Koscelník

2017-08-21 12:55:53

Po dlhých 459 minútach sa skončilo strelecké mlčanie futbalistov michalovského MFK Zemplín na prvoligovej scéne. Gólové suchoty mužstva od Laborca ukončil na trenčianskej pôde stredopoliar Martin Koscelník, ktorý sa pod hradom Matúša Čáka presadil hneď dvakrát a stal sa hrdinom východniarov. Tí totiž na umelej tráve AS triumfovali tesne 2:1 (0:0). Okrem prvých gólov si tak do tabuľky pripísali aj premiérové víťazstvo v tejto sezóne.

Konečne mali aj šťastie

V súboji dvoch tímov, ktoré sa v poslednom období výsledkovo trápili, boli podľa očakávania aktívnejší Trenčania. V prvom dejstve si aj vypracovali dve veľké šance, ale dobre organizovaná defenzíva žlto-modrých odolala. Oduševnene hrajúci Michalovčania udreli po hodine hry, a to dokonca dvojnásobne v priebehu piatich minút po dvoch hlavičkách Koscelníka. Domáci síce v závere dokázali znížiť, no na viac ako jeden gól sa nezmohli. „Súper bol lepší v držaní lopty aj v počte šancí, čo sme aj čakali. Prvý polčas čo sa týka ofenzívy nebol z našej strany optimálny, chceli sme byť viac nebezpeční. Po zmene strán domáci viac otvorili hru, začal viac riskovať a nám sa podarilo využiť dva brejky. Škoda, že Žofčákov priamy kop skončil iba na brvne, ak by dal na 3:0, bolo by asi po zápase. Šťastie sme však mali aj my, lebo Trenčín dvakrát trafil žrď. Išli sme mu však oproti a konečne sa k nám priklonilo. Chlapci bojovali na viac ako sto percent a podali zodpovedný výkon, začo im ďakujem,“ spokojne hodnotil duel tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Vyšla im taktika

Michalovciam sa podarilo skórovať až v piatom zápase tejto ligovej sezóny. „Chlapcom som stále veril. V príprave sme góly dávali, potom sa to zaseklo. Bolo to len o sebavedomí. Konečne sme boli aj efektívni, z troch striel na bránu sme dali dva góly. Verím, že sa prebudia aj ďalší strelci,“ hovoril Šoltis, ktorý po domácej prehre s Prešovom urobil v zostave na Trenčín viacero korektúr. „Som rád, že to vyšlo. Museli sme niečo zmeniť, lebo predtým nám to nefungovalo. Do Trenčína sme išli s určitými taktickými zámermi, ktoré sa nám podarilo napĺňať. Nechceli sme sa s nimi púšťať do otvoreného boja, inak by to nedopadlo dobre. Snažili sme sa prehusťovať stred poľa a vykrývať kraje, aby sme nedovolili Trenčínu hrať jeho hru.“ Do základnej zostavy zaradil Šoltis aj novú akvizíciu, chorvátskeho útočníka Tina Matiča, ktorého transfer z Legie Varšava sa potvrdil len štyri hodiny pred zápasom. „Futbal hrať vie, podal dobrý výkon. Proti vysokým domácim stopérom to mal v hlavičkových súbojoch ťažké, ale čo sa týka pohybu a práce s loptou, v tom je šikovný. Určite bude platným hráčom,“ dodal michalovský lodivod.

Zdroj: MY Zemplínske noviny