Po roku to opäť zobral na seba Koscelník

2017-08-22 17:32:17

Na trenčianskej pôde si futbalisti Michaloviec prvýkrát v tejto sezóne na prvoligovej scéne zakričali GÓL! A to hneď dokonca dva razy. Dve hlavičky stredopoliara Martina Koscelníka zároveň znamenali premiérové ligové víťazstvo 2:1, prvé pod hradom Matúša Čáka v histórii. Skončila sa tak dlhá séria MFK Zemplín bez streleného gólu vo Fortuna lige, ktorá trvala presne 459 minút.

Začala sa ešte v poslednom zápase minulého ročníka na bratislavských Pasienkoch, kde v súboji s tamojším Slovanom zhodou okolností takisto skóroval Koscelník. V 56. minúte vyrovnával na 1:1, napokon sme však prehrali 1:3. V úvodných štyroch dueloch tejto sezóny (s Trnavou, Nitrou, Podbrezovou a Prešovom) Michalovčania nedokázali napnúť súperovu sieť ani raz, podarilo sa to až uplynulú sobotu v Trenčíne po vyše hodine hry. Na prvoligovej úrovni to bolo najdlhšie gólové mlčanie žlto-modrých.

Iba o päť minút tak prekonali minuloročný negatívny "rekord". Vtedajšia séria bez streleného gólu mala trvanie 454 minút. Vtedy tiež naši futbalisti neskórovali štyri súboje v rade (s Prešovom, Senicou, Zlatými Moravcami a Podbrezovou). Hádajte, kto preťal túto nepriaznivú sériu? No predsa Martin Koscelník! "Špecialista" na tieto série skóroval v 61. minúte domáceho zápasu s Dunajskou Stredou a rovnako ako teraz v Trenčíne rozhodol o michalovskom triumfe.

Vranovský rodák žijúci v Humennom zaznamenal proti AS Trenčín prvýkrát medzi mužmi dva góly v jednom zápase. Ani on sám si už poriadne nepamätal, kedy bol dvojgólovým strelcom. My sme zalistovali v archíve a zistili sme, že takýto kúsok sa mu naposledy podaril v jeho poslednom zápase za dorastencov. Dvakrát skóroval 11. júna 2013 v Podbrezovej a prispel k výhre 4:3. Zaujímavé je, že vo vtedajšej zostave bolo až päť hráčov, ktorí nastúpili aj v sobotu v Trenčíne. Okrem Koscelníka aj Matúš Kira, Jakub Grič, Jozef-Šimon Turík a Milan Šimčák.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 3:4 (1:4)

Góly: 3. Furman, 56. Galo, 73. Jakuba (11 m) - 13. a 32. M. Koscelník, 33. A. Leško, 36. Sochanič (11 m)

ČK: 35. Kozárik (Podbrezová)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Ďurik (56. T. Kolesár), Sochanič, D. Horňák, Šimčák - Harvila, Grič - M. Koscelník, Turík, A. Leško - J. Štofík