Treba ísť šťastiu naproti

2017-08-28 09:09:33

Michalovčania sa dočkali. Na ligovej scéne zvíťazili pred vlastnými fanúšikmi po vyše deviatich mesiacoch. Od prvých minút súboja so Zlatými Moravcami na nich bolo vidieť odhodlanie, snahu a veľký hlad po troch bodoch. Oproti nevydarenému zápasu s Prešovom podali o dve triedy lepší výkon. „Každý sa stále vracia k derby s Tatranom, ale keby sme vtedy vyhrali a teraz prehrali, tak nikto nič nepovie. Prešov bol za nami, už sme na tento duel vôbec nemysleli,“ povedal kapitán MFK Zemplín Igor Žofčák.

Tréner Anton Šoltis vsadil na víťaznú zostavu z Trenčína, urobil v nej len jednu zmenu, keď Martina Bednára nahradil Tin Matič. Ten sa však ešte v prvom polčase zranil a na ihrisko tak znovu prišiel mladučký Bednár. „Proti ViOn-u nám vychádzali akcie, hrali sme sebavedome a kolektívne. Pokojne sme mohli streliť aj viac gólov,“ hovoril 34-ročný Žofčák, ktorý v sobotu zvyšoval na 2:0, čím si otvoril gólový účet v tejto sezóne. „Šance som mal už aj predtým, konečne som sa presadil. Dnes sme dali góly ja a Maťo Koscelník, nabudúce verím, že to bude niekto iný. Treba ísť šťastiu naproti a potom tie góly prídu,“ dodal skúsený tvorca hry.

Mužstvo od Žitavy odohralo v metropole Zemplína veľmi nešťastný zápas. Znovu sa potvrdilo, že ViOn to na Michalovčanov nevie. V lige nad nimi nevyhral ešte ani raz a to sa spolu stretli už sedemkrát. „Bolo to veľmi smolné stretnutie. Hneď na začiatku sa nám zranil Peťo Orávik, v závere som musel nútene striedať aj ja. Okrem toho sme dostali červenú kartu a nepremenili viacero sľubných príležitostí. Aj ja som mal jednu po zmene strán, keď mi pekne prihral Denis Horník. Chcel som brankára len tak podkopnúť, no trafil som ho. Keby sme znížili na 1:2, možno by sa dalo s výsledkom ešte niečo urobiť,“ konštatoval útočník Zlatých Moraviec Ľubomír Urgela.

FC ViOn je v tejto prvoligovej sezóne zatiaľ mužstvom dvoch tvárí. Kým na domácom trávniku v troch zápasoch nestratil ani bod, vonku trikrát vyšiel naprázdno. „Keby sa nám u súpera podarilo dať jeden gól, tak by sme sa chytili a potom by to už išlo. Šance na to máme, dôkazom toho je aj súboj v Michalovciach, kde sme neprišli s defenzívnou taktikou. Verím, že čoskoro príde nejaký vydarený zápas a začneme bodovať aj vonku,“ nestrácal optimizmus 27-ročný urastený zakončovateľ.

Zdroj: denník Šport