Všetci boli nastavení na víťazstvo

2017-08-29 09:31:52

Dlhé-predlhé čakanie michalovských futbalistov na ďalšie domáce víťazstvo sa v sobotu skončilo. Naposledy odchádzali fanúšikovia spokojní zo štadióna pri Laborci ešte v novembri minulého roka po pohárovom súboji s Nitrou (3:2), po ligovom zápase ešte o čosi dávnejšie, keď sa radovali z výhry nad Zlatými Moravcami. Tento súper sa na Zemplíne predstavil aj teraz a bol z toho triumf 2:0, vďaka ktorému poskočili Michalovčania na siedmu priečku tabuľky.

S čistým štítom

Žlto-modrých za víťazstvom nad FC ViOn nasmeroval krátko po štvrťhodine hry Martin Koscelník, teda muž, ktorý rozhodol o troch bodoch aj pred týždňom v Trenčíne. „Bolo to zadosťučinenie za nevydarený predošlý domáci zápas s Prešovom, v ktorom sme nehrali dobre. Tento duel sa už divákom musel páčiť, vypracovali sme si dostatok šancí, dali sme dva góly. Súper sa nepresadil ani raz, takže tri body zostali doma a to je hlavné,“ spokojne hovoril po obojstranne kvalitnom stretnutí autor víťazného gólu Koscelník. Na domácich bolo od prvých sekúnd vidieť, že na svojom trávniku už nechcú stratiť ďalšie dôležité body. „V kabíne sme si povedali, že od začiatku vyletíme na súpera agresívne a nedáme mu žiadny priestor. To sa nám aj darilo napĺňať.“

Hlavičkový špecialista

Keď tesne pred uplynutím hodiny hry uvidel červenú kartu hosťujúci kapitán Martin Chren a následne pridal druhý michalovský gól pre zmenu domáci kapitán Igor Žofčák, nebolo o víťazovi pochýb. „Od úvodného hvizdu rozhodcu sme verili, že tri body zostanú doma. Každý z nás sa tak nastavil a dopadlo to výborne. Podali sme ozaj veľmi dobrý kolektívny výkon, za ktorý sme boli odmenení,“ pokračoval 22-ročný pravý záložník. Ten sa dostal do výbornej streleckej formy, pretože v ostatných dvoch zápasoch dal tri góly. A všetky hlavou! „Každý chce dávať góly, ja nie som výnimka. Teším sa, že mi to ide a pomáham mužstvu. Dúfam, že to takto bude pokračovať čo najdlhšie,“ dodal futbalista pochádzajúci z Humenného.

Reprezentačná pauza

Nielen „Kosťo“, ale aj celý michalovský tím sa dostal do dobrej formy. Zverenci trénera Antona Šoltisa vyhrali druhý zápas v rade. V prvoligovej súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka. „Dúfam, že nás nepribrzdí a aj po nej budeme pokračovať vo víťaznom ťažení,“ uviedol Koscelník. Počas repre pauzy žlto-modrí neodohrajú žiadny prípravný zápas, takže najbližšie budú v akcii až 9. septembra o 19. hodine na ihrisku Ružomberka.

Zdroj: MY Zemplínske noviny