Žiadne zaváhanie si nepripúšťajú

2017-09-13 08:59:25

Druhýkrát v tejto sezóne futbalistov MFK Zemplín Michalovce zavedie pohárová cesta do Banskobystrického kraja. Kým v prvom prípade cestovali do Bacúcha, teraz bude ich cieľom Poltár. V malom okresnom mestečku s necelými šiestimi tisíckami obyvateľov odohrajú dnes o 16. hodine zápas 3. kola Slovnaft Cupu.

TJ Sklotatran Poltár je tradičným účastníkom štvrtej ligy skupiny Juh riadenej Stredoslovenským futbalovým zväzom. V minulej sezóne obsadilo mužstvo konečnú 11. priečku, aktuálne mu po šiestich odohraných kolách patrí v tabuľke 5. miesto so ziskom desiatich bodov. Na pohárový duel sa navnadil domácim víťazstvom 3:1 nad Pliešovcami. V Poltári dnes bude veľká slávnosť, pretože vôbec prvýkrát v histórii sa na jeho pôde predstaví klub z najvyššej súťaže!

Favorit stretnutia je jasný, avšak Zemplínčania v žiadnom prípade nechcú súpera podceniť. Varovaním pre nich môžu byť vypadnutia Zlatých Moraviec a Prešova, ktorých z pohára "vyliali" štvrtoligové Šimonovany-Partizánske respektívne treťoligová Dubnica nad Váhom.

„Naša povinnosť je ísť v pohári ďalej. Možno pozmeníme zostavu, príležitosť dostanú aj ďalší hráči. Verím, že splníme úlohu favorita a postúpime do ďalšieho kola. O súperovi nemáme veľa informácií, pri všetkej úcte k nemu si však nepripúšťame žiadne zaváhanie,“ poznamenal pred pohárovým vystúpením kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Ako postupovali?

TJ Sklotatran: 1. kolo: Málinec 2:2, na PK 4:2 (v) 2. kolo: Šalková 5:1 (d)

MFK Zemplín: 1. kolo: voľný žreb 2. kolo: Bacúch 7:2 (v)