Štvorgólové víťazstvo u štvrtoligistu

2017-09-13 17:41:35

Michalovskí futbalisti neponechali nič na náhodu a po hladkom víťazstve 4:0 v Poltári postúpili do 4. kola Slovnaft Cupu. Na trávniku účastníka štvrtej ligy Juh SsFZ sa v prvom polčase presadili Martin Regáli a Martin Bednár, po zmene strán pridali ďalšie dva góly Peter Kavka a Jozef-Šimon Turík. V ďalšom kole pohárovej súťaže privítajú žlto-modrí na svojom trávniku úradujúceho majstra zo Žiliny, ktorá v Závažnej Porube triumfovala jednoznačne 11:0. Predbežný termín tohto duelu je streda 27. september.

Od úvodných sekúnd zápasu bolo jasné, kto bude pánom na ihrisku. Zemplínčania sa hneď usadili na polovici domácich a už v 5. minúte ich poslal do vedenia Regáli, ktorý poslal odrazenú loptu spoza šestnástky z voleja do siete brankára Páriša. O štyri minúty na to favorit viedol už 2:0, keď sa po prihrávke zo strany presadil nepokrytý Bednár, ktorý ľavačkou umiestnil loptu k žrdi. Veľká prevaha prvoligistu pokračovala, ale ďalšie góly už do prestávky nepridal, hoci si vypracoval viacero sľubných príležitostí.

Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, tempo hry diktovali Michalovčania. Na ďalší gól si vyše tisícpäťsto divákov muselo počkať až do 68. minúty, kedy sa po rýchlom brejku a Koscelníkovom centri presadil Kavka. Žlto-modrí viedli už rozdielom triedy a o ich postupe do ďalšej fázy pohára nebolo pochýb. Gólovú bodku za stretnutím dal v nadstavenom čase striedajúci Turík, ktorý po narážačke s Braginom prestrelil nového muža v bráne Poltára Királyho - 0:4.

TJ Sklotatran Poltár - MFK Zemplín Michalovce 0:4 (0:2)

do 4. kola SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 5. M. Regáli, 9. M. Bednár, 68. Kavka, 90+. Turík

ŽK: 61. Carrillo, 81. Bragin (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Gemzický - D. Hrčka, Jekkel; 1560 divákov

TJ SKLOTATRAN: Páriš (85. Király) - Mokrý, A. Hornyák, Farias, Poliak - Kelement, Hrnčiar (46. Berky), Pařenica (69. Marcinek), P. Kulich - Kamas, I. Filip

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Kolesár (29. Sviarchynski), Kavka, Carrillo, Šimčák (46. Grič) - M. Bednár - M. Koscelník, P. Kolesár, I. Žofčák (70. Turík), M. Regáli - Bragin

Tréner Anton Šoltis: "Prišli sme do Poltára s cieľom postúpiť do ďalšieho kola, čo sa nám aj podarilo, takže sme spokojní. Rozhodli sme už v úvode, kedy sme dali dva góly. Hru sme mali pod kontrolou a do prestávky sme mohli vyhrávať aj vyšším rozdielom. Privítalo nás príjemné kultúrne prostredie, domáci hrali snaživý futbal. Z nášho pohľadu dopadlo všetko tak, ako sme chceli, takže sme spokojní. Mrzí jedine zranenie Martina Kolesára, ktorý sa zrazil hlavou s protihráčom a musel ísť do Lučenca na vyšetrenie, či nemá nejaký otras mozgu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 16. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (8. kolo FL)

Utorok 19. septembra o 20.30 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (9. kolo FL)

Nedeľa 24. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (10. kolo FL)