Súboj so Záhorákmi rozhodol Sulley

2017-09-16 20:41:19

Druhé domáce víťazstvo v rade zaknihovali v sobotu večer michalovskí futbalisti. V zápase 8. kola Fortuna ligy pred takmer dvoma tisíckami divákov nezaváhali s poslednou Senicou, ktorú zdolali najtesnejším rozdielom 2:1 (1:0). Hrdinom stretnutia sa stal ghanský útočník Sadam Sulley, ktorý pri svojej premiére na michalovskom trávniku strelil oba góly MFK Zemplín!

Úvodné minúty stretnutia boli obojstranne opatrné, ale s pribúdajúcim časom sa získavali pôdu pod nohami domáci hráči. Ako prvý ohrozil senického gólmana Placha Koscelník, ale jeho volej v sieti neskončil. Podobne tak ani Gričova strela o niekoľko desiatok sekúnd neskôr. V 16. minúte po centri Regáliho nemala Koscelníkova hlavička potrebnú razanciu. O desať minút sa už michalovskí fanúšikovia radovali, Koscelník spätnou prihrávkou našiel pred bránou Sulleyho a ten rozvlnil sieť - 1:0. Domáci viedli zaslúžene, lebo boli aktívnejším tímom. V 36. minúte však mohli po rýchlom brejku udrieť Záhoráci, ale Ďuriš tiesnený obrancom zakončil tesne vedľa. Do kabín tak išli Michalovčania s najtesnejším vedením.

V úvode druhého dejstva hry hostia pridali a naopak domáci nenadviazali na výkon z prvého polčasu. Seničania boli štvrťhodinu lepším mužstvom a v 60. minúte sa dočkali gólovej odmeny. Skúseného Vaščáka ešte skvele vychytal Kira, ale na následnú dorážku svojho exspoluhráča Podhorina už nemal nárok - 1:1. O päť minút na to hostia pohrozili znovu po strele Medveděva, s ktorou Kira nemal väčšie problémy. Potom sa znovu nakopli žlto-modrí. V 71. minúte Kavka z priameho kopu z dobrej pozície bránu prestrelil. Necelú štvrťhodinu pred koncom našiel centrom Sviarchynski v senickej šestnástke Sulleyho, ktorý peknou hlavičkou k žrdi po druhýkrát rozjasal tribúny - 2:1. Krátko na to ešte mohol zvýšiť domáci náskok Kavka, ale hlavou tesne minul. V záverečných minútach si už Michalovčania vedenie ustrážili a do tabuľky si pripísali cenné tri body.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 2:1 (1:0)

Góly: 25. a 76. Sulley - 60. Podhorin

ŽK: 63. Sviarchynski - 69. Sarpei, 70. B. Vaščák

Rozhodovali: Prešinský - Ádám, Borsányi; 1968 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Božok - Grič - M. Koscelník (89. M. Bednár), I. Žofčák, Turík (65. S. Danko), M. Regáli (68. Šimčák) - Sulley

FK: Plach – Medveděv, Ranko, Jarabica, Podhorin – Sarpei, Krč (81. Richtárech) – Duga, B. Vaščák, A. Kováč (81. Rigo) – F. Ďuriš (81. S. Šefčík)

https://www.youtube.com/watch?v=lCIFieVRTuQ&feature=youtu.be

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 19. septembra o 20.30 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (9. kolo)

Nedeľa 24. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (10. kolo)

Sobota 30. septembra o 19.00 hod.: Žilina - Michalovce (11. kolo)