Ďalšia smoliarska prehra žlto-modrých

2017-10-01 21:20:01

Prvoligovému MFK Zemplín Michalovce futbal znovu ukázal odvrátenú tvár. Mužstvo od Laborca bolo na pôde majstrovskej Žiliny veľmi blízko k prekvapeniu, keď po premenenej penalte Igora Žofčáka dlho viedlo, avšak po zmene strán dva razy inkasovalo a spod Dubňa sa vrátilo so zvesenými hlavami a bez bodového zisku.

Bod si zaslúžili

V druhom zápase za sebou Zemplínčania otvorili skóre, podali kvalitný výkon, no prehrali nešťastne 1:2. Pred Žilinou takto podľahli doma Dunajskej Strede.

„Čo k tomu povedať... Chlapci pod Dubňom hrali veľmi dobre, tak v defenzíve, ako aj v ofenzíve. Urobili množstvo šprintov, bojovali, išli na doraz. Nemám im čo vyčítať, opäť sme však doplatili na efektivitu. Mali sme dve čisté príležitosti a možno tri pološance, z ktorých sme mali vyťažiť viac než jeden gól. Na súpera sme sa dobre pripravili, vedeli sme, kde sú jeho silné stránky. Aspoň bod sme si zaslúžili,“ skonštatoval po stretnutí na žilinskej umelej tráve lodivod žlto-modrých Anton Šoltis, ktorý tesne pred výkopom musel v zostave urobiť jednu zmenu, keď Milana Šimčáka nahradil Martin Regáli.

„Šimčák mal nakopnutú nohu z predzápasového tréningu. Vyskúšal to na rozcvičke, ale napokon ho zranenie do hry nepustilo. Regáli, ktorý pokiaľ vládal, si však svoje miesto zastal. Hral veľmi dobre, urobil penaltu, ťahal akcie po ľavej strane. Po dlhodobom zranení ešte má rezervy a potrebuje nabrať zápasovú prax.“

Zlyhali pri štandardke

Keď „šošoni“ tesne pred uplynutím hodiny hry vyrovnali zásluhou Nikolasa Špaleka, zdalo sa, že michalovský odpor definitívne zlomili. Opak bol však pravdou, hostia veľkého favorita ešte poriadne potrápili. Žilinčania však využili jednu chybu hostí v 78. minúte, kedy Filip Kaša so šťastím rozhodol.

„Veľká škoda šance Sullyeho za stavu 1:1, keby sme vtedy dali gól, možno by sme vyhrali. Ale teraz je už o tom ťažko polemizovať. Mrzí ma, že druhý gól sme dostali po štandardke, čo sa nám nestalo prvýkrát. Takéto zaváhania nás stoja body. Málokto čakal, že v Žiline uspejeme, ale boli sme k tomu blízko. Chlapci sa presvedčili, že ak sa oddajú, tak môžu hrať vyrovnanú partiu s každým súperom v lige. Keď však chcú byť úspešní, musia dať do toho ešte viac,“ uviedol Šoltis.

Jeho zverencov už v stredu čaká ďalší súboj, tentoraz pohárový na trávniku nepríjemnej Sniny. „Je to treťoligista, bude sa chcieť na nás vytiahnuť. Naša pozícia nám velí postúpiť a to je aj naším cieľom. Musíme dobre zregenerovať, aby sme zápas zvládli.“

Zdroj: denník Korzár