"Vyautovalo" ho kuriózne zranenie

2017-10-03 17:34:43

Ubehli už viac ako dva mesiace, keď futbalista Ladislav Šosták naposledy prepotil dres v majstrovskom zápase. Jedna z letných posíl prvoligových Michaloviec od konca júla pauzuje kvôli zraneniu achilovky. S liečbou už skončil, ale stále na trávniku chýba. Kedy sa vráti?

Dlhá rekonvalescencia

Zranenie na citlivom mieste si privodil vskutku kurióznym spôsobom. Nie na zápase, nie na tréningu, ale... „Stalo sa to na pozápasovej regenerácii. Bola to smolná náhoda. Nešťastne som zakopol do hrany bazéna a rozťal som si achilovku na pravej nohe. Hneď som musel podstúpiť operačný zákrok,“ prezradil stopér MFK Zemplín Ladislav Šosták a pokračoval: „Nebolo to žiadne vážne zranenie, ale keďže išlo o achilovku, rekonvalescencia bola dlhšia ako som očakával.“ Ako sám povedal, nešťastný moment sa udial v najnevhodnejšom čase. „Prišiel krátko po prestupe do nového klubu. Navyše som hrával v základe, takže o to viac ma to mrzí,“ povzdychol si 24-ročný urastený obranca.

Pomáha mu fyzioterapeut

Na rad prišla dlhá liečba. „Šesť týždňov som mal nohu zafixovanú. Ortézu mi dali dole približne pred dvoma týždňami a odvtedy trénujem s fyzioterapeutom doma v Košiciach. Momentálne je to v takom stave, že členok a lýtko budem musieť posilniť, lebo za tie týždne mi svalstvo trochu ochablo. Jazvu na achilovke som mal aj opuchnutú, ale nebolo to nič vážne,“ uviedol Šosták, ktorý očakáva, že už v dohľadnej dobe začne trénovať spoločne s mužstvom. Košický rodák nepauzuje kvôli zraneniu takú dlhú bodu prvýkrát. „Raz som bol mimo futbalu dokonca pol roka, keď som si privodil zlomeninu ramena. Ale to bolo ešte sedem alebo osem rokov dozadu. Vtedy však moja kariéra nebola na takom leveli ako teraz.“

Už má pomaly depresiu

„Šosty“ mal kopačky na nohách naposledy obuté ešte 29. júla počas zápasu v Nitre, kde odohral 90 minút. „Odvtedy ubehli už dva mesiace a ja nebehám a nehrám. Už mám z toho pomaly depresiu. Nie som zvyknutý tak dlho pauzovať. O to je to horšie, že som sa v Michalovciach nestihol ani zahriať a hneď som vypadol z tréningového kolotoča. Verím, že čoskoro budem naspäť,“ zaželal si. Na spoluhráčov však počas liečby nezanevrel a držal im palce. „Chodil som ich podporovať na každý domáci zápas, vonku som necestoval. Škoda niektorých zápasov, mohli sme mať na svojom konte aj viac bodov,“ zakončil debatu bývalý hráč MFK Košice, Lokomotívy Košice, Vyšného Opátskeho, Moldavy nad Bodvou a Bardejova, z ktorého na Zemplín začiatkom júla prestúpil.

Zdroj: MY Zemplínske noviny