O pohárové štvrťfinále s Borčicami

2017-10-06 12:52:37

Súperom Michaloviec v osemfinále národného pohára bude mužstvo Borčíc. Rozhodol o tom piatkový žreb, ktorý sa uskutočnil v bratislavskom sídle SFZ. Termín súboja na pôde účastníka tretej ligy skupiny Západ je streda 18. októbra (s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude hrať o deň skôr).

Klub TJ Iskra Borčice sa v posledných rokoch výrazne dostal do povedomia futbalovej verejnosti na Slovensku. V sezóne 2015/16 dokonca pôsobil v druhej lige (súťaž však nedokončil, majiteľ klubu Anton Fabuš mužstvo v jarnej časti odhlásil) a v jeho kádri boli takí hráči ako Juraj Halenár, Peter Bašista či Pavol Bajza. Aj v súčasnosti na treťoligovej úrovni disponuje ambiciózny treťoligista kvalitným tímom, v ktorom sú Ján Novák, Róbert Demjan (obaja odchovanci susedného Trebišova), Emil Le Giang (v ročníku 2011/12 obliekal michalovský dres), Miroslav Barčík či Ľuboš Hanzel.

Tréner MFK Zemplín Anton Šoltis po losovaní skonštatoval: "Žreb rešpektujeme, aj keď by sme viac privítali súpera, ktorý nie je až tak ďaleko, takže zase sa musíme pripraviť na dlhé cestovanie. Naše postavenie nám znovu velí postúpiť, a to bude aj naším cieľom. Chceme ísť do štvrťfinále. Borčice sú aktuálne líder tretej ligy Západ a v ich kádri pôsobí viacero skúsených hráčov, ktorí sa zahrali najvyššiu súťaž."

Žreb 5. kola Slovnaft Cupu – streda 18. októbra:

Žilina - Podbrezová, Trnava - Spišská Nová Ves, Skalica - Ružomberok, Borčice - Michalovce, Medzev - Dunajská Streda, Poprad - Inter Bratislava, Slovan Bratislava - Nitra, Liptovský Mikuláš - Zvolen

*hrá sa na jeden zápas, v prípade remízy rozhodne o postupujúcom penaltový rozstrel