Efektívny líder, ďalšia krutá prehra

2017-10-16 09:04:53

Sériu troch domácich stretnutí za sebou na ligovej scéne neodštartovali michalovskí futbalisti najlepšie. Po reprezentačnej prestávke na svojom trávniku nestačili na vedúci celok prvoligového pelotónu FC Spartak Trnava, ktorému podľahli 0:3. Vzhľadom na priebeh zápasu je to krutý výsledok, preto boli po záverečnom hvizde Zemplínčania veľmi smutní. A tiež nahnevaní na rozhodcu...

Nevedeli sa dostať do tempa

V druhom vystúpení v rade žlto-modrí nezachytili začiatok (predtým v pohári v Snine) a bleskurýchlo inkasovali gól, ktorý nahlodal ich sebavedomie. „Vstup do zápasu sme si predstavovali úplne inak. Chceli sme začať aktívne s napádaním súpera, ale hneď z prvej akcie hostí sme dostali gól, keď sme nepokryli hráča na zadnej žrdi. To nás trošku dalo dole a v úvodnej polhodine sme sa nevedeli dostať do tempa. Potom sme urobili ďalšiu chybičku, za našu obranu zbehol Jirka a dal na 0:2. Keď taký kvalitný súper ako Trnava vedie o dva góly, hrá sa ťažko, ale ešte do polčasu sme sa mohli vrátiť do zápasu vďaka Dankovi, ktorý však čistú šancu nepremenil. V úvode druhého polčasu mal zase veľkú príležitosť Šimčák, ktorý mohol duel zdramatizovať. Tretí gól sme inkasovali už v čase, keď sme riskovali, avšak predchádzal mu jasný faul na Koscelníka,“ zhrnul z pohľadu Michalovčanov nevydarený súboj ich tréner Anton Šoltis.

Pavlík vyvolal vášne

Kým MFK Zemplín znovu „neprospel“ z efektivity, FC Spartak ukázal, ako sa premieňajú šance. „Celkovo stretnutie nebolo veľmi pekné. Bol to väčšinou boj medzi šestnástkami, šancí bolo veľmi málo. Súper ich mal tri a skóroval trikrát. My sme si vypracovali možno dve a gól sme nedali. Musíme dvihnúť hlavy a sústrediť sa na ďalšie zápasy, už v stredu nás čaká pohárové vystúpenie v Borčiciach, ktoré chceme zvládnuť,“ pokračoval 41-ročný Šoltis. Michalovský kormidelník si neodpustil ani poznámku na adresu arbitra Jozefa Pavlíka, ktorý svojim „čudným“ pískaním vyvolal na štadióne u domácich priaznivcov veľkú búrku nevôle. „Na môj vkus súper veľmi kúskoval hru a váľal sa po zemi, na čo my u nás nie sme zvyknutí. Rozhodca to posudzoval veľmi úzkostlivo. Naše zákroky boli tvrdé, ale férové, nikdy som svojich hráčov nenabádal, aby hrali zákerne. Ako som už spomenul, chybu urobil rozhodca aj pred tretím gólom, keď neodpískal faul na Koscelníka,“ krútil hlavou na tlačovke Šoltis.

Zdroj: denník Korzár