Bezgólová remíza s nitrianskym nováčikom

2017-10-21 19:18:56

Aj druhé vzájomné meranie síl medzi Michalovcami a Nitrou v tejto prvoligovej sezóne sa skončilo bezgólovou remízou. Nováčik súťaže si zo Zemplína cenný bod, keď dokázal odolať celozápasovému tlaku žlto-modrých. Zverenci trénera Antona Šoltisa tak natiahli sériu bez víťazstva na ligovej scéne na päť duelov.

Michalovčania sa do súpera pustili od prvých sekúnd a už v 2. minúte mali zahrávať pokutový kop, avšak po súboji Chovanca s Koscelníkom zostala píšťalka rozhodcu Smoláka nemá. V úvodnej štvrťhodine zahrávali domáci tri rohové kopy, do hosťujúcej šestnástky poslali aj niekoľko dobrých centrov, ale všetko vyriešil spoľahlivý Hroššo. V 25. minúte sa zrodila prvá vážnejšia príležitosť zápasu. Grič uvoľnil Šimčáka, ktorého prízemnú strelu vyrazil nohami nitriansky gólman. Hostia sa pred michalovskú svätyňu dostávali len sporadicky a Kiru prakticky v prvom polčase ani neohrozili. V závere polčasu to skúšal z priameho kopu domáci kapitán Žofčák, ale ani on na Hrošša nevyzrel.

Ani po obrátke sa obraz hry nezmenil. Zemplínčania naďalej búšili do nováčika a hneď v 50. minúte z otočky pálil do bočnej siete Koscelník. O štyri minúty bolo pred bránou tímu spod Zobora opäť horúco. Najprv Hroššo vyrazil Koscelníkovu strelu a vzápätí chytil aj hlavičku Božoka. V 56. minúte tento skúsený hráč predĺžil hlavou loptu na Sulleyho, ktorý takisto nenašiel recept na Hrošša. Nitriansky gólman si bez väčších problémov poradil aj so Žofčákovou strelou spoza šestnástky. V 80. minúte sa o slovo prihlásil aj striedajúci Bragin, po centri Griča však namieril tesne vedľa. A keď nezapršalo v nadstavenom čase ani na opačnej strane po skrumáži, rozišli sa tímy zmierlivo po bezgólovej remíze.

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 0:0

ŽK: 31. M. Kolesár, 88. Grič - 32. Kuník

Rozhodovali: Smolák - Hancko, P. Bednár; 1088 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira (61. Bieszczad) - M. Kolesár, M. Bednár, Carrillo, Šimčák - Grič - M. Koscelník (80. M. Regáli), I. Žofčák, S. Danko, Božok - Sulley (71. Bragin)

FC: Hroššo - Kuník, Križan, Niba, Ján Chovanec – Machovec, A. Fábry (71. Charizopulos) – Valenta (52. Lola), Kóňa, Ivančík (90+. Abrahám) – Balaj

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Podali sme jeden z najlepších výkonov doma. Futbal sa hrá na góly, žiaľ, my sme opäť nestrelili ani jeden. Možností sme mali dostatok, no dnes nám nebolo súdené skórovať. Vyhrať môžeme iba vtedy, keď dáme gól, dnes sme ho nedali."

Ivan Galád, tréner Nitry: "V Michalovciach sme mali snahu predviesť dobrý výkon a zabodovať. To druhé sa nám podarilo, prvé nie. Chceli sme sa tu prezentovať lepšie. Teší ma, že sme získali ďalší plusový bod. Treba povedať, že bod z Michaloviec si veľmi vážim."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (14. kolo)

Piatok 3. novembra o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (15. kolo, hrá sa v Poprade)

Sobota 18. novembra o 14.00 hod.: Michalovce - Trenčín (16. kolo)