Po prehre a remíze by malo prísť víťazstvo

2017-10-28 09:16:01

Trojzápasovú minisériu domácich stretnutí ukončia dnes prvoligoví futbalisti Michaloviec. O 17. hodine privítajú na svojom štadióne tabuľkového suseda z Podbrezovej, s ktorým chcú ukončiť šnúru piatich majstrovských duelov bez plného bodového zisku.

Už aj s Kavkom

Domácu sériu začali žlto-modrí prehrou s Trnavou (0:3), po ktorej prišla remíza s Nitrou (0:0). Podľa postupky by dnes malo prísť na rad víťazstvo MFK Zemplín. „Bodaj by to tak bolo. Nechceme sa dostávať pod tlak, preto by sme už radi vyhrali. Výkon proti Nitre pred týždňom bol dobrý, ale teraz by sme už chceli získať aj tri body. Tie by sa nám veľmi zišli. Dúfam, že chlapci pôjdu za víťazstvom od prvej minúty,“ vyjadril sa Anton Šoltis, lodivod najvýchodnejšieho účastníka Fortuna ligy, ktorý už dnes môže rátať s uzdraveným stopérom Petrom Kavkom. Chýbať mu však budú Matúš Kira a Tin Matič, ktorých kvôli zraneniu už do konca jesennej časti na trávniku neuvidíme.

Streľbu stále trénujú

Zemplínčania ani Horehronci v posledných troch súťažných vystúpeniach nedokázali skórovať, takže dnes to asi bude zápas o jednom góle. „Čaká nás dobre organizovaný súper v defenzíve, ktorý má snahu hrať na rýchle protiútoky. Podbrezová má šikovných útočníkov, uvidíme, v akej zostave nastúpi. Vieme, čo môžeme od nej čakať. Verím, že zápas gólovo otvoríme my a aj ho dotiahneme do víťazného konca.“ Michalovskí strelci mlčia už vyše tristo minút, preto je hlavnou náplňou ich tréningových jednotiek koncovka. „Robíme streľbu či kombinácie so zakončením, ale na tréningu je to o niečom inom ako v zápase. Počas duelu ste pod väčším tlakom, nemáte toľko šancí na skórovanie. Už by sa na nás konečne mohlo usmiať aj šťastie, lebo v posledných zápasoch sme ho veľa nemali. Snažíme sa mu ísť naproti, preto veríme, že konečne príde aj k nám,“ dodal Šotlis.

Zdroj: denník Korzár